IT

Komplett nødnett for 4,7 mrd

GODKJENT: Regjeringen konkluderer med at det digitale nødnettet er godt nok til at det skal bygges ut i hele Fastlands-Norge i løpet av noen år.Prislappen er 4,7 milliarder kroner.
GODKJENT: Regjeringen konkluderer med at det digitale nødnettet er godt nok til at det skal bygges ut i hele Fastlands-Norge i løpet av noen år.Prislappen er 4,7 milliarder kroner. Bilde: Espen Zachariassen
Espen Zachariassen
15. apr. 2011 - 12:46

På tampen av 2006 vedtok Stortinget utbygging av Nødnettet, først i politidistriktene Follo, Romerike, Oslo, Asker og Bærum, Søndre Buskerud og Østfold.God nok

Denne fasen er fullført tre år på overtid og med budsjettoverskridelser, men Justisdepartementet konkluderer med at løsningen er god nok til at man går inn for utbygging i Fastlands-Norge.

Det offentliggjorde departementet fredag.

Nødnettet sprekker med 110 mill.Utfordringer i kø

Nokia Siemens Networks brukte lengre tid på å bygge radionettet enn planlagt.

- Videre har det vært utfordringer knyttet til leveranser ved brannvesenets og helsetjenestens kommunikasjonssentraler. En evaluering har imidlertid konkludert med at teknologien som er valgt er riktig, at brukerne i all hovedsak er fornøyd og at kontrakten med utbygger samlet sett er god for staten, skriver Justisdepartementet i en pressemelding.

Nødrop fra nødnettetOgså helikoptrene

I tillegg til brannvesenet, politiet og helsetjenesten, legger regjeringen opp til at redningshelikoptrene og Hovedredningssentralen inkluderes ved den videre utbyggingen.

Senere vil også andre organisasjoner med beredskapsansvar få anledning til å bruke løsningen.

Les også: Tidsnød-nettet

Dramatisk åpning av nødnettet

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.