IKT

Komplett konsulent

Teleplan AS har erfaring fra planlegging og bygging av GSM-nett i 23 land. En del av denne ekspertisen ble allerede for to år siden giret inn mot neste generasjon mobiltelefoni, altså UMTS. Nå starter utbyggingen av disse nye mobilnettene. De nærmeste årene skal det bygges mer enn 80 slike nett i Europa.

– Vi skal bli Europas ledende UMTS-konsulent, sier administrerende direktør Asgeir Myhre i Teleplan AS. Selskapet har allerede utført UMTS-oppdrag for myndigheter, leverandører og operatører i syv europeiske land.

Raskere inntjening

Myhre innrømmer at konkurransen i dette markedet er beinhard, ikke minst hva tilgang på ekspertise angår.

– Bare i Norge vil det være behov for et sted mellom 1500 og 2000 UMTS-eksperter de neste to til tre årene. Montører kommer i tillegg. Så mange finnes ikke, og noen blir derfor stående i kø. Og det har de ikke tid til. Med de enorme investeringer vi snakker om, vil det være avgjørende å begynne å tjene penger raskest mulig, sier Myhre.

I motsetning til konsulentkonkurrentene vil Teleplan gå inn med forpliktende tilbud for rask mobilisering hvor honorarene bestemmes ut fra økonomisk suksess i kundenes nett, understreker Myhre.

Tjenesteutvikling

I Europa har selskapet allerede egne filialer i Athen, Madrid, Zürich og Praha.

– En forutsetning for videre vekst er tilgang på dyktige medarbeidere. Akkurat nå er trykket størst på UMTS-området. Vi har likevel bedre tilgang på søkere i Norge enn på lenge. For vår europeiske UMTS-satsing benytter vi i tillegg våre filialer som rekrutteringsbaser, sier Myhre.

På denne siden av jul skal Finland, Norge og Spania åpne de første deler av sine UMTS-nett. Sverige kommer etter 1. januar neste år. Deretter følger utover vinteren de store europeiske markedene, med England, Tyskland og Frankrike i spissen.

– Planlegging og etablering av fysisk infrastruktur er viktig. Men like viktig er det å utvikle tjenester for de nye nettene. Dette vil vi fokusere i sterkere grad enn tidligere. Vi bidrar både med råd til operatørene ved siden av å utvikle egne tjenester, blant annet lokasjonsbaserte tjenester, sier Myhre.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.