T2

Kompakt hodetelefon med raffinert lyd

TEST: B&W P3.

 Bowers & Wilkins P3.
Bowers & Wilkins P3. Bilde: Watt
Håvard Holmedal
9. jan. 2013 - 18:46

Bowers & Wilkins P3

Pluss:

  • Nøktern og god lyd
  • Overraskende mye trykk og tyngde

Minus:

  • Litt svak demping av lyd utenfra

 

Pris:  1598.-

Importør: Hi-Fi Klubben

Karakter: 5/6

Jeg må innrømme at jeg likte storebror P5 godt, og særlig bruken av ekte skinn på øreputene. P3 er det benyttet stoff som gjør dem litt glatte, og litt vanskelige å beholde i perfekt lytteposisjon.

Likevel er de minst like avanserte som storebror når det kommer til elementer og teknikk.

Et helt nytt element og et bedre ventilert kammer skal gi mer naturlig og realistisk lyd.

TEST: Lekre høyttalere på veggen

Lyden er flott

Lyden er lettflytende og så lenge du holder deg til musikk som ikke krever ekstraordinære egenskaper i bassen, er opplevelsen riktig trivelig. De er også ganske romslige, i betydningen at lyden opptrer rundt hele hodet i en form for stereo-perspektiv.

Silje Nergård sin stemme er helt nydelig gjengitt og du har bare lyst til å lukke øynene, legge hodet tilbake i stolen og nyte hvor raffinerte de faktisk er. Det er ikke hverdagskost med en hodetelefon til denne prisen, og med denne størrelsen!

De klarer å etablere et visst trykk på tyngre musikk, men blir gjennom hele seansen litt lettere enn for eksempel AKG K551, og de er selvsagt ikke i nærheten av bass-kaskadene og dypbassen til Monster, Soul og Polk.

P3 har fin dynamikk i mellomtone, en akkurat passe nøktern diskant, og en bass som bare mangler den aller siste dybden til konkurrentenes store klokker.

Kanskje kan de også bli en liten smule matte. Likevel – i forhold til størrelse og pris er dette veldig ordentlige saker.

Konklusjon

Skal du ha et par kompakte hodetelefoner for å lytte til musikk underveis til et eller annet, er det ikke mange andre modeller som gir den samme gleden over å lytte til musikk.

Denne saken er levert av lyd-, bilde- og hjemmekinomagasinet Watt.

TEST: TV-er mellom 40 og 42 tommer

TEST: Billige projektorer til hjemmekino  

Les mer om: