MOTOR

Kompakt Audi-modell

SPORTSLIG: Audi A1 blir et sportslig tilskudd i det minste bilsegmentet.
SPORTSLIG: Audi A1 blir et sportslig tilskudd i det minste bilsegmentet. Bilde: VAG
Truls Tunmo
10. feb. 2010 - 11:52

Til sommeren kommer Audi med enda en ny bilmodell. Audi A1 er et tilskudd i det minste bilsegmentet og blir et sportslig alternativ i denne gruppen.

Krefter

Nye Audi A1 er kompakt, og Audis design gjenkjennes i linjer og detaljer.

Når bilen lanseres i Norge blir det først med de to motoralternativene 1.6 TDI og 1.4 TFSI. TDI-motoren yter 105 Hk, mens TFSI-motoren gir fra seg 122 Hk og et dreiemoment på 200 Nm.

Under 0,4

TDI-motoren har et dreiemoment på hele 250 Nm. Drivstofforbruk, og dermed også utslipp, er holdt lavt.

TDI-motoren har et forbruk helt nede under 0,4 liter per mil mens bensinalternativene ligger så vidt over halvliteren på mila.

– Ekte Audi-følelse

– Mange av de ideene som kunne sees i konseptbilen i 2007 er blitt realitet i Audi A1. Familietilhørigheten er tydelig, dette er ekte Audi-følelse i kompakt utførelse, sier Vidar Eriksen, direktør for Audi hos importøren Harald A. Møller AS i en pressemelding.

Høyt sikkerhetsnivå

Audi A1 er 3,95 meter lang og har en høyde på så vidt over 1,4 meter.

Også Audi A1 kan blant annet utstyres med S tronic-girkassen og både sikkerhetsutstyret og informasjons- og underholdningssystemet er på høyde med øvrige Audi-modeller.

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.