IT

Kommunene svake på sosiale medier

FORBUDSTID: Mange bedrifter velger å forby sosiale medier som Facebook. - Uklokt og kortsiktig. mener eksperter.
FORBUDSTID: Mange bedrifter velger å forby sosiale medier som Facebook. - Uklokt og kortsiktig. mener eksperter. Bilde: Colourbox
10. aug. 2010 - 07:30

Mens mer enn 2,5 millioner nordmenn er på Facebook, har bare 23 prosent av norske kommuner tatt i bruk sosiale medier for å kommunisere med innbyggerne, skriver Nationen.

Oppdateres lite

Tallene kommer fram i en undersøkelse utført av Norstat for IT-selskapet ErgoGroup og viser at 17 prosent av norske kommuner har en offisiell Facebookside, 15 prosent er på Twitter og 13 prosent har en blogg.

Men å være registrert på disse tjenestene er én ting, bruken av dem er en annen.

Mens halvparten av kommunene oppdaterer sin Twitterkonto daglig gjør bare 36 prosent av Facebook- brukerne det samme. Tjenester som Linkedln og YouTube brukes svært lite.

Trenger ildsjeler

– I en hektisk kommunehverdag er det mange som velger bort sosiale medier. De som prioriterer dette har gjerne en ildsjel som tar grep og følger opp. Jeg vil råde kommunene til å satse på minst ett sosialt medium og oppdatere det i hvert fall annenhver dag, sier Håvard Larsen i ErgoGroup.

Tallene er de samme for bykommuner og på landet, og uavhengige av hvilket parti som sitter med makten. (©NTB)

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.