Kommunen ber samferdselsministeren rydde opp i kaoset når tunnelen under regjeringskvartalet stenges

Staten må ta ansvaret for å unngå trafikkaos i Oslo under byggingen av regjeringskvartalet, mener byrådet i Oslo. De er skuffet over Statens vegvesen og ber samferdselsministeren rydde opp.

Tunnelen på Ring 1 det er snakk om går rett under Regjeringskvartalet, som i dag er et eneste stort byggeområde.
Tunnelen på Ring 1 det er snakk om går rett under Regjeringskvartalet, som i dag er et eneste stort byggeområde. Foto: LIse Åserud/NTB
8. feb. 2023 - 20:31

Tunnelen under regjeringskvartalet blir stengt om et år når det skal bygges en ny tunnel. Tunnelen blir stengt i tre år, og da vil trafikken bli omdirigert gjennom boliggatene. Ruten er tenkt å gå forbi og nær hovedporten til to barneskoler, to videregående skoler og tre kirker i sentrum av byen.

Det er anslått at 17.400 busser, lastebiler og biler går gjennom tunnelen til ring 1 i dag. Gaten er blant de mest trafikkerte gatene i sentrum av Oslo. En trafikkanalyse som ble publisert i 2022, anslår at mellom 2.000 og 6.000 biler vil velge å kjøre gjennom boliggater når tunnelen blir stengt.

Trafikkanalysen sier også at det er en sannsynlighet for at det vil inntreffe ulykker i de små boliggatene der folk sykler og går.

– Jeg mener det er ganske utrolig at Statens vegvesen og regjeringen vil presse på Oslo by en svindyr veitunnel og samtidig velte kostnaden over på Oslo kommune. De har et ansvar for å avbøte tiltak og vurdere dette nøye, som vi føler at de ikke har gjort. Det er jeg veldig overrasket og skuffet over. Det mener jeg samferdselsministeren må rydde opp i, sier Sirin Stav (MDG), byråd for miljø og samferdsel i Oslo, til NRK.

(©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.