IT

TU med løpende nyheter i kortformat

Her forklarer redaktøren hvorfor.

Slik ser TU Live ut på lanseringsdagen.
Slik ser TU Live ut på lanseringsdagen. Bilde: Skjermdump tu.no
Svein-Erik HoleSvein-Erik HoleDigitalredaktør i TU Media
21. apr. 2015 - 13:35

Ny teknologi endrer måten vi konsumerer medier på. Bedre mobiltelefoner, 4G- og åpne wifi-nettverk gjør at vi så å si alltid er på.

En undersøkelse markedsanalysebyrået Tegmark utførte høsten 2014 konkluderte med at vi i snitt ser på mobiltelefonen 221 ganger om dagen, og at en gjennomsnittlig økt varer i 10 sekunder.

Aktive mobilbrukere utnytter små pauser i hverdagen til å holde seg oppdatert, og de trenger da kortfattet informasjon som er lett tilgjengelig.

Tid spart

For en nettredaksjon medfører den eksplosive veksten i mobilbruk at vi potensielt kan nå våre lesere hele tiden.

For en fast leser betyr det at man kan møte tu.no i mange ulike modus – fra en kjapp oppdatering av de viktigste teknologinyhetene på vei til jobb, til faglig påfyll i arbeidstiden eller innsikt og langlesning hjemme i sofaen.

Oftere enn før, har leserne begrenset med tid til å oppdatere seg, og tid spart er i gitte situasjoner en kvalitet i nyhetsformidlingen.

Denne virkeligheten prøver vi i TU å tilpasse oss. Derfor bruker vi stadig mer grafikk som kan ha kortere vei til de viktigste poengene enn tekst og foto, og derfor innfører vi nå nyheter i kortformat, gjennom TU Live.

Oversikt over nyhetsbildet

TU Live er redaksjonens nye lavterskelplattform - vårt notisformat, om du vil. Her skal leseren få med seg mest mulig på kortest mulig tid.

Hver dag kommer redaksjonen over en rekke mindre nyheter som vi ikke har tid til å prioritere, og vi får i tillegg strømmer av fellesnyheter fra byråene som ikke får plass på fronten, fordi vi ønsker å prioritere det mest unike TU-innholdet, det du ikke finner andre steder.

Nå har vi en plass å vise fram fellesnyhetene. Når desken legger inn noen få linjer om disse i liverigget, vil vi få registrert mye mer enn før, og forhåpentlig gi en mer komplett oversikt over teknologinyheter fra inn- og utland.

Leserne skal vite at det alltid finnes ferske nyheter på tu.no.

Tydeligere prioriteringer

Kortformatet er et tilleggsprodukt til alt vi allerede har, og de mer omfattende sakene med innsikt og dybde alltid vil ha høyeste prioritet i TUs redaksjon.

Internt i redaksjonen akter vi å bruke TU Live som et verktøy for å bli enda tydeligere i våre prioriteringer:

Vi ønsker å bruke mest mulig av journalistenes tid på de unike TU-sakene, mens vi henviser fellesnyheter og kjappe registreringer til liverigget.

Reportasjeledelsen vil løpende stille kontrollspørsmålet: «Et dette en notis, eller en bærende sak?». Sakene skal enten være grundige og gjennomarbeidet – eller et kjapt ekstrakt for å holde leserne oppdatert. Viktighet og eksklusivitet vil alltid være vesentlige kriterier for å nedlegge større ressurser.

Live-hendelser

Liverigget får flere funksjoner.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Som det ligger i navnet, vil vi dekke livebegivenheter, som konferanser og andre annonserte hendelser på TU Live. Når ONS tiltrekker seg hele oljebransjens oppmerksomhet, skal vi for eksempel dekke dette inngående i liverigget, uten at hele fronten på tu.no drukner i oljesaker. Vårt mål er at fronten alltid skal være interessant for et bredt utvalg av teknologiinteresserte nordmenn.

TU Live får også en «det skjer i dag»-funksjon. Hver morgen vil vår nyhetssjef dele noen stikkord om hva leserne kan vente av redaksjonell dekning på tu.no i de kommende timene.

Liverigget er modulbasert, og selv om vi nå begynner veldig enkelt, skal det snart kobles på mer funksjonalitet.

Det kommer videostrømmer og Twitter-feeds, utdrag fra vårt kommende forum og eksterne innslag fra andre innholdsprodusenter.

Det kan også bli aktuelt å bruke TU Live til nettmøter, og direkte interaksjon med TUs redaksjon.

Flere dybdesaker

Hovedmålene med den nye tjenesten er altså:

  • Gjennom å publisere flere småsaker satser vi på å gi en komplett og tidsbesparende oversikt over nyhetsbildet.
  • Ved enda tydeligere å prioritere hva journalistene skal bruke tiden sin på, håper vi å kunne produsere flere saker med dybde og substans.

TU Live blir stedet for å skumme overskriftene, mens resten av tu.no skal ryddes for vår beste journalistikk og sakene du ikke finner i noen andre norske medier.

Vi håper nysatsingen faller i smak, og ser etter hvert fram til en god dialog på TU Live!

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.