KLIMA

– Komisk av Bondevik

Miljøvernminister Helen Bjørnøy mister ikke nattesøvnen av eks-statsminister Bondeviks miljøutfall mot regjeringen.
Miljøvernminister Helen Bjørnøy mister ikke nattesøvnen av eks-statsminister Bondeviks miljøutfall mot regjeringen. Bilde: Truls Tunmo
Ole K. Helgesen
18. des. 2006 - 07:35

Tidligere statsminister Kjell Magne Bondevik kommer med kraftig kritikk mot regjeringens miljøsatsing.

Blant annet fastslår han at CO 2-rensingen på Mongstad kommer alt for sent og at miljøbudsjettet til regjeringen er alt for dårlig. Bjørnøy mener at Bondevik bommer kraftig med uttalelsene sine.

Synsproblem

– Det er jo ganske komisk at Bondevik kritiserer CO 2-løsningen vår. Uttalelsene hans forteller om en nærsynt forståelse av CO 2-problematikken. Bondevik må forstå at det handler om å utvikle en ny teknologi som er så kostnadseffektiv at den også kan brukes andre steder i verden. Og dette har aldri tidligere blitt gjort i så stor skala, sier Bjørnøy.

Hun minner om at Bondevik i sin tid godkjente et forurensende gasskraftverk på Melkøya.– Tidenes beste på miljø

Miljøvernministeren kaller også Bondeviks kritikk av miljøbudsjettet for en total skivebom.

– Aldri tidligere har det vært et så godt budsjett på miljø som dette. Det Bondevik ikke ser, er at miljøperspektivet går inn i mange sektorer. Vi bruker blant annet 800 millioner kroner på CO 2-håndtering, 10 milliarder til et fond for miljøvennlig energi og omlegger bilavgiften. Dette går ikke inn i miljøbudsjettet, men er særdeles viktige miljøtiltak.

– Må ha vært blinde

Bjørnøy kritiserer også Bondevik for å ha tillat så mange utbyggingsprosjekter i Midt-Norge uten å vurdere kraftforsyningen.– De må ha vært blinde hvis de ikke visste hvor mange store problemer som ville komme når de godkjente kraftkrevende prosjekter som for eksempel Ormen Lange.

Miljøvernministeren sier hun er svært overrasket over at nettopp Bondevik, som selv gikk av på gasskraftssaken, kommer med kritikk av regjeringens miljøsatsing.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.