NATURVITENSKAP

Komfortabelt på Sydpolen

Er isen usikker, sender man bare ut en liten stifinner som sjekker forholdene før komfobilen kommer etter.
Er isen usikker, sender man bare ut en liten stifinner som sjekker forholdene før komfobilen kommer etter. Bilde: THE ENGINEER

Hva? Neida, det hele er en designerdrøm, laget av en oppfinnsom kar ved navn James Moon, og stilt ut på det årlige showet til The Royal College of Art i Kensington Grove, vest i London. Fort deg, utstillingen stenger første juli.

Om Mr. Moon mener alvor? Ikke godt å si, man vet vel aldri helt med engelske kunstnere.

Blodsmak?

Men mannen har sett for seg at sydpolsfarere trenger kos og komfort, varme og beskyttelse, og har kanskje misset det faktum at poenget ved å nå Sydpolen er å nå den med blodsmak i halsen og nesten tom slede. Eller?

Det er faktisk British Antarctic Survey (BAS) som har bestilt studien, det presiserer kollega The Engineer på sin nettside. Så nå kan man jo tro hva man vil.

Egen stifinner

Skal Sydpolen beseires nok en gang, nå ikke av enslige damer eller ivrige forleggere, men av to engelske gentlemen i en oppvarmet hytte på hjul.

Og med en stifinner i en 30 meter lang kabel, den kjører foran og undersøker isen for skumle sprekker med sin effektive bakkeradar. God sommer!

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.