KRAFT

Kombinert kraftsatsing

GASSKRAFT: Her på Skogn var det meningen at et gasskraftverk skulle ligge.
GASSKRAFT: Her på Skogn var det meningen at et gasskraftverk skulle ligge. Bilde: Fotomontasje: Industrikraft Midt-Norge
Truls Tunmo
5. okt. 2006 - 12:47

Biokraftverket skal kombineres med et gasskraftverk, og vil generere ca 10 prosent av den totale kraftproduksjonen som beregnes til drøyt 3 TWh årlig.

Opprinnelig var planene en kraftproduksjon fra et gasskraftverk på Skogn på 7 TWh per år.

– Fra gasskraftverket vil det genereres 3 TWh og fra biobrensel 340 GWh. Papirfabrikken på Skogn vil få tilført 500 GWh varme fra kraftverket, sier daglig leder i Industrikraft Midt-Norge, Johan Christian Hovland.

Industrikraft Midt-Norge har konsesjon på Skogn og kan bygge så snart som mulig. Dessuten er Statoil og Shell i full gang med arbeidet for å utvikle en verdikjede for CO 2-håndtering som kan omfatte både Tjeldbergodden og Skogn. Dette vil være en god miljøløsning, og det nye konseptet innebærer i tillegg en høyere virkningsgrad og et effektivt samspill mellom gass og biokraft på Skogn.Nødvendig

– En rask realisering av Skogn er nødvendig som en del av en helhetlig løsning, som også vil kunne være tilpasset senere utbygging av Tjeldbergodden, med CO 2-håndtering og alternative energibærere som biokraft og vind. Dette forutsetter et nært samarbeid med statlige myndigheter. Vi har tillitt til at politikerne ser dette som et viktig bidrag til løsning av et betydelig problem for husholdninger og næringsliv i Midt-Norge, sier Hovland.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.