GUIDER

Kom i gang med trening

Du skal i form til sommeren, og vi skal vise deg hvordan du klarer det ved hjelp av mobilen din.

Marius ValleMarius ValleJournalist
4. jan. 2011 - 17:19
Vis mer

Så er tiden inne. Du og tusenvis av andre nordmenn skal komme i gang med treningen som har lagt på et sørgelig nivå de siste månedene eller årene. 

Du starter med friskt mot på et treningssenter sammen med det som virker som to hundre andre mennesker som alle står i samme kø for å bruke akkurat det apparatet du skulle bruke.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Treningssentrene bugner av folk med gode intensjoner, men erfaring viser at veldig mange av disse faller av etter noen uker.

Du har selvsagt ikke lyst til å bli en av disse.

Det er et år siden vi skrev vår guide til å trene med mobilen. Siden den gangen skal ikke vi skryte på oss å ha trent jevnlig - eller engang sporadisk.

Så nå er det på tide å komme i gang, og vi vil at du skal være med på ferden.

Bruk mobilen

Mobili.no er som du sikkert har fått med deg en side som dreier seg om mobiler. Og vi mener selvsagt at mobiltelefonen er et fantastisk verktøy å bruke i trening.

Den kan brukes til helt grunnleggende ting som musikk til treningen og å ta tiden på joggerundene dine. Etterhvert har imidlertid veldig mange av oss fått smarttelefoner med muligheter som for bare få år siden var helt fantastiske å regne.

En av disse er GPS, som er den viktigste brikken i denne sammenhengen. Sammen med et treningsprogram på telefonen kan du få svært god oversikt over treningsøktene dine.

Hvorfor dette er så genialt

Et treningsprogram samler informasjon om treningsøkten din ved å bruke GPS-en. Det lagrer ruten du har beveget deg og beregner antallet kalorier du har brukt, viser deg hvor langt og hvor fort du har beveget deg, og kan samle all informasjonen til en fin treningsstatistikk.

Et program vi varmt anbefaler er SportyPal, som fungerer på de aller fleste mobiltelefoner med GPS. 

Les omtale av SportyPal »

Hva du trenger

For å bruke for eksempel SportyPal trenger du en mobiltelefon med GPS. Det fungerer på iPhone, Android, Windows Mobile og de aller fleste mobiltelefoner som støtter Java-programmer. 

Og det er i grunnen alt.

Resultatene kan lastes opp til en nettjeneste hvor du kan få oversikt på et kart, sjekke fremgangen din på treningsrunder, og ikke minst - du kan dele treningsøktene dine med andre. 

Vi kommer med en grundig innføring i SportyPal i løpet av de neste dagene.

Legg en plan

Som med all trening trenger du en plan. Det er særdeles få av oss som klarer å gjøre store omveltninger i forhold til treningsmengde og kosthold og faktisk følge dette over tid. 

Det er derfor smart å begynne forsiktig. Du trenger ikke å leve på tunfisk og løpe tre mil hver dag. Du bør heller satse på å trene et to til tre dager i uken i begynnelsen, og heller trappe opp over tid. 

Dette skal vi også dekke de neste dagene.

Kom i form med Mobili

Mobili.no-redaksjonen består ærlig talt av noen loslitte nerder. Vi er verken spesielt atletiske eller i toppform. Vi er rett og slett vanlige folk akkurat som deg. 

I tiden som kommer vil vi fokusere på trening med mobilen. Det har fordeler for oss, som må opp av kontorstolen og ut i naturen. Du kan følge vår ferd mot en sunnere livsstil her på Mobili.no. 

Vi håper artiklene vil være til inspirasjon for alle som ønsker å komme i gang med trening.

Følg med på Mobili for mer treningsstoff. Og ikke glem å lese disse artiklene:

Slik kommer du i gang med trening »

Dette er appen for deg som trener »

Hvor langt går bikkja? »

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.