NYHETSBREV

Kølner tar inn flere nye produsenter

Styrer mot vekst og nye ansatte.

Per Kølner mistet  Yokogawa etter 46 år. Nå har han avtaler med fem nye produsenter om å selge produktene deres i Norge.
Per Kølner mistet Yokogawa etter 46 år. Nå har han avtaler med fem nye produsenter om å selge produktene deres i Norge. Bilde: Joachim Seehusen
27. juni 2014 - 07:00

Hos Leif Kølner Ingeniørfirma har både daglig leder Per Kølner og de seks ansatte stått på siden de mistet agenturet på Yokogawa til Hypteck, etter å ha representert dem i 46 år.

Vil ansette

– Ingen må tro at vi ligger med brukket rygg. Vi har kunnskap. Nå er jeg på utkikk etter to yngre automatikere, enten med et par års erfaring fra industrien, eller som kommer direkte fra skolen. Nye må følges opp i starten, og vi har ikke kapasitet til å ta inn flere enn to nå, sier Per Kølner.

Dermed gir han inntrykk av at han ser for seg ytterligere ansettelser når de igjen har mulighet til oppfølging av dem. I dag er det seks ansatte, det skal først opp til åtte, så vil fremtiden vise hvordan det går.

Han erkjenner at omsetningen kommer til å lide under tapet av Yokogawa, men det kommer først neste år. I år er ordrebøkene fulle.

Tyske sensorer

Han har allerede en rekke nye agenturer på plass. På analysesiden har han nå tyske Sensortechnik Meinsberg.

– Vi kan nå levere skinnemonterte pH-transmittere og enkelt- og flerkanals feltmontert utstyr. I tillegg har vi målere til det meste, pH, temperatur, klor, oksygen er bare noe. Vi har moduler for en lang rekke målinger.

Les om: Radar nivåmåler fra Krohne

Per Kølner mistet  Yokogawa etter 46 år. Nå har han avtaler med fem nye produsenter om å selge produktene deres i Norge.
Per Kølner mistet Yokogawa etter 46 år. Nå har han avtaler med fem nye produsenter om å selge produktene deres i Norge.

Japan og Polen

– Fra japanske Graphtec har vi loggesystemer, en liten modul og en større som kan bygges ut til 1200 kanaler.

Fra Polen har selskapet hentet displayer i forskjellig størrelse og form fra Simex. Selskapet leverer produkter med full kontrollfunksjon, gjerne også touch-skjermer.

– De kan benyttes til svært mye. Vi kan konfigurere for kunden, og sørge for at de får et plug-and-play-oppsett. Hvis kunden ønsker det, kan de også konfigurere selv. Om vi gjør det, får kunden en usb-pinne, og vi beholder i tillegg en backup.

Sør-Korea

Autrol trykk- og temperaturmålere fra Sør-Korea og Azbil fra Japan er de to nye i produkspekteret. De siste leverer målere for differansetrykk og flow.

Bortsett fra Azbil – som tidligere het Yamatake – har ingen av de nevnte produsentene vært representert i Norge før, så langt Per Kølner kjenner til.

Les om: Trykkmålere kan kjøre elektronisk DP-måling

Generasjonsskifte

– Vi skal vokse, og vi trenger salgsfolk. Vi står jo også foran et generasjonsskifte i bedriften og trenger yngre folk inn.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Kølner avviser at tapet av Yokogawa til Hypteck vil gjøre det vanskelig over tid.

– Nei, overhodet ikke. Slik jeg vurderer det har Hypteck mer offshorebaserte kunder, mens vi har mer landbasert fokus. Norsk industri generelt og skipsindustrien er våre kunder.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.