IKT

Koblede høreapparater

GURU: Torsten Niederdränk er Siemens høreapparatguru.
GURU: Torsten Niederdränk er Siemens høreapparatguru.Bilde: SIEMENS

Selv om danskene har en solid posisjon i markedet for høreapparater, er det tyske Siemens som er størst.

Dette er en posisjon som Siemens Audiologische Technik (SAT) ønsker å beholde. De legger derfor betydelige midler i forskningspotten hvert år for å gi de hørselshemmede bedre og mer brukervennlige produkter.Patenter i fleng

Dr. Torsten Niederdränk er leder for utviklingsavdelingen hos SAT. Han har registrert ikke mindre enn 55 patentsøknader innen høreapparatteknologi siden 1999.

Hans seneste bidrag til bedre høreapparater er en trådløs forbindelse mellom apparatene i hvert øre. Via bitte små antenner kan de to apparatene utveksle data og dermed innstille seg optimalt i forhold til hverandre. Dette byr på store fordeler. Teknologien gjør det blant annet mye lettere for brukeren å lokalisere hvor lyden kommer fra, en egenskap som svært viktig ved bruk for eksempel ute i trafikken.

Siemens har tatt teknologien i bruk i sin nye generasjon høreapparater under betegnelsen Acuris, som kom på markedet i november i fjor.Enklere innstilling

Kanskje enda viktigere er det for brukerne at høreapparatene er blitt langt mer betjeningsvennlige. Siden de to apparatene er koordinert og synkronisert med hverandre, er det bare nødvendig å stille inn ønsket høreprogram på det ene øret. Det andre apparatet justerer seg så automatisk inn etter dette.

- For eldre mennesker som har problemer med å betjene de små bryterne, er dette en stor fordel, sier Niederdränk.

- Vi har også utviklet en fjernkontroll med display hvor brukeren ikke bare kan stille inn volum og velge program individuelt for hvert apparat, men hvor batterinivået også vises. Alle som er avhengig av høreapparat vet hvor irriterende det er å gå tom for strøm midt i en interessant samtale.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.