FAGARTIKLER

Knyttet sammen

Hensikten var å danne en respektert talestol og et nøytralt forum for å drøfte de viktige sakene i samfunnsdebatten. Teknisk og naturvitenskapelig innsikt var da - som nå - en viktig forutsetning for samfunnsmessig utvikling.

PF ble samlingsstedet for den nye tids menn. De trodde at "utbredelsen av de naturvidenskablige Kundskaper vil være et af de kraftigste Midler til at hæve vort Agerbrug og vor Industri op fra det lave Standpunkt hvorpå den nu befinde seg."

Foreningen var bare ett år gammel da generalforsamlingen besluttet å gi ut et polyteknisk tidsskrift. Subskripsjonsinnbydelsen viser at tidsskriftet skulle brukes som et verktøy for å øke forståelsen for teknologi og naturvidensskap, for å få disse disipliner inn i skoleverket og opprette teknisk skoler. Det ble landets første og er fortsatt landets største polytekniske tidsskrift.

Polyteknisk Forening har greidd å bevare sin aktualitet som et åpent, uavhengig og tverrfaglig forum for samfunnsdebatt. Teknisk Ukeblad er Norges ledende formidler av teknologisk informasjon: best på teknologinyheter.

Plenumsmøtene til Polyteknisk Forening er et speil av fremtidens samfunnsdebatt, og denne våren setter vi fokus på "Hva vil vi med landet vårt?" Det er dette samfunnsengasjement som har vært en rød tråd i foreningens virksomhet. Vi håper Teknisk Ukeblad fortsatt vil være en viktig kunnskapskilde for våre medlemmer.

La vårt plenumsmøte tirsdag 27. april kl 19.00 illustrere vår tro på samspill: Da feirer vi Teknisk Ukeblads 150 års jubileum ved å kjøre fire kunnskapscases under overskriften: "Samliv, mennesker og teknologi." La oss sammen formidle kunnskapen om hvordan teknologien kan brukes til beste for de kommende generasjoner!

Vi gratulerer jubilanten!

Truls Frogner

President

Polyteknisk Forening

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.