ARKIVNYHETER

Knusende hjemmeseier i Alta

Sirklene viser beliggenheten til de to største av de tre bruene: Kvenvikmeoen bru til venstre og Kvenvikelva bru til høyre. (Ill.: Statens vegvesen)
Sirklene viser beliggenheten til de to største av de tre bruene: Kvenvikmeoen bru til venstre og Kvenvikelva bru til høyre. (Ill.: Statens vegvesen)
31. mars 2011 - 15:05

Nest lavest ligger Harald Nilsen med 18,890 mill. Ivar Kleven er nr. tre med 19,217 mill. På de neste plassene kommer det også nord-norske firmaer. Bjørn Bygg fra Tromsø er nr. fire med 20,702 mill. På femteplass er det nok et Alta-firma, Tømrer Gøran Romsdal som vil ha 20,943 mill. for jobben.

Ytterligere fire entreprenører ga pris, men alle ligger høyt over de lokale. Alpine Bau fra Østerrike er nr. seks med 23,837 mill., fulgt av E. Pihl & Søn fra Danmark (25,296 mill.), NCC (26,250 mill.) og Strøm Gundersen (37,243 mill.).

Kontrollingeniør Jarl Åge Haugan i Statens vegvesen er fornøyd med både deltakelsen og prisene.

- Vegvesenet har tidligere fått kritikk av Maskinentreprenørenes Forbund for å sette ut så store oppdrag at de små entreprenørene ikke kan konkurrere om dem. Denne gangen trakk vi ut de tre bruene fra en stor jobb for å gi de lokale en mulighet, sier Haugan, som ikke er overrasket over at fire av de fem laveste anbudene kommer fra Alta: - Det er lite å gjøre i Alta for entreprenørene nå. Det er mange som svært gjerne vil ha denne jobben, sier han.

Entreprisen gjelder den 50 meter lange Kvenvikmoen bru, den 52 meter lange Kvenvikelva bru og den 15 meter lange Aslakheimen bru. Alle inngår i ny E 6 mellom Hjemmeluft og Møllnes vest for Alta sentrum som åpnes i juli 2013.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.