IT

Kniper på datalageret

BILLIGERE LAGRING: HDS Europasjef for programvare, Lynn Collier og Norgesjef Rune Sund lanserer programvare som reduserer lagringskostnader.
BILLIGERE LAGRING: HDS Europasjef for programvare, Lynn Collier og Norgesjef Rune Sund lanserer programvare som reduserer lagringskostnader. Bilde: Odd Richard Valmot
7. apr. 2010 - 10:46

Hitachi Data Systems (HDS) har lansert ny programvare de kaller Content platform.

Den skal sitte på toppen av lagringssystemet og utløse en rekke fordeler som gjør datalagring mer effektiv og billigere, enten kundene lagrer data i en tjenestebasert nettsky eller lager sin egen private nettsky.Mindre plass

- De fleste som driver med datalagring opplever en voldsom datavekst som gjør det vanskelig å holde tritt på investeringssiden. Den teknologien vi introduserer gjør det mulig å redusere plassbehovet og samtidig gjøre lagrene de allerede har mer fleksible, sier programvaresjef Lynn Collier hos HDS Europa.

Mer fleksibelt

Virtualisering er her som ellers i it-verdenen det verktøyet som senker kostnadene og øker fleksibiliteten.

- Ved å ta i bruk virtualiseringsteknologi får kunden våre mye mer ut av den lagringskapasiteten de allerede har investert i. De som tilbyr lagring som en tjeneste kan ha flere kunder, og de som vil ha private lagre får mellom 25 og 35 prosent mer ut av eksisterende investeringer, sier sjefen for HDS i Norge, Rune Sund.

Tynt på toppen

Virtualisering er bare et første skritt i spareprosessen. På toppen av et virtualisert lager legger man det man kaller ”thin provisioning”. Det betyr at brukerne får tilgang til den lagringsplassen man trenger, i stedet for den tradisjonelle løsningen med å reservere et stort og fast lagringsområde.

- Vi går så langt som å garantere 20 prosent mer lagerplass for de som tar i bruk thin provisioning. Forutsetningen er at vi opererer i et virtualisert VMware-miljø. I praksis ser vi tall fra 40 og opp til 60 prosent forbedring, sier Sund.

Lagdeling

Lagdeling av lagringssystemet kan halvere kostnadene. Poenget er å bruke de raskeste diskene i de nyeste systemene til de dataene som etterspørres mest. Så kan man fordele mindre etterspurte data til tregere systemer i flere lag.

- På denne måten er det mulig å redusere investeringskostnadene i nye systemer ved å forlenge levetiden for eldre systemer, sier Collier.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.