NYHETER

Knapp ledelse til ØVB i Bogstadveien

Fire entreprenører vil fullføre arbeid som gjenstår etter konkursen i Oslo Vei. Oppdraget gjelder oppgradering av 500 meter av Bogstadveien i Oslo. Østlandske Vei og Betong ligger best an med et anbud på 61,531 millioner kroner.

I deler av Bogstadveien er det dårlig med plass på fortauene. Nå skal forholdene bedres. Østlandske Vei og Betong ligger best an til å få den jobben. (Foto: Anders Haakonsen)
I deler av Bogstadveien er det dårlig med plass på fortauene. Nå skal forholdene bedres. Østlandske Vei og Betong ligger best an til å få den jobben. (Foto: Anders Haakonsen)
15. mars 2013 - 17:07

Ledelsen er knapp. Implenia ligger mindre enn en prosent høyere med 62,083 mill. Nr. tre er Torpol Norge (67,110 mill.) og nr. fire er PA Entreprenør (72,236 mill.).

Oslo Vei fikk opprinnelig kontrakten på oppgradering av Hegdehaugsveien og Bogstadveien. De to gatene ligger etter hverandre. Hele strekningen er 1 050 meter lang.

I følge den opprinnelige planen skulle oppgraderingen skje i to faser. Den første gikk fram til 1. november i fjor. Deretter skulle arbeidet innstilles for vinteren. I april i år skulle Oslo Vei gjenoppta arbeidet. Slik gikk det ikke. 7.  desember ble firmaet slått konkurs. Dermed måtte det gjenstående arbeidet lyses ut på nytt.

Det som gjenstår er Bogstadveien mellom Holtegata og Sorgenfrigata. Her er det store variasjoner i bredden på fortauene. Når jobben er gjort er fortauene ikke smalere enn tre meter noen steder. De nye fortauene får granittbelegg, snøsmelteanlegg og ny kantstein. Utvidelsen skal skje på bekostning av kjørebanen. Det blir ikke mer enn to felt noen steder på strekningen. I dag er tre felt i en del av gata.

En jobb som Oslo Vei ikke rakk å gjøre, var legging av midlertidige trikkespor slik at trikkene kan gå i anleggstiden. Oslo kommune, som er byggherre, har forhandlet med tre entreprenører direkte. Jobben gikk til Tommy S. Elnæs fra Hakadal. Kontraktsummen er 5,1 millioner kroner.

De midlertidige skinnene må være på plass innen 15. april da arbeidet i Bogstadveien skal igangsettes. Innen 15. november må det meste av jobben være fullført. Noe kompletteringsarbeid vil bli utført våren neste år.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.