ARKIVNYHETER

Knapp ledelse til HAB Construction

Standarden på fylkesveg 542 er ikke imponerende. HAB Construction kan få jobben med å utbedre den.
Standarden på fylkesveg 542 er ikke imponerende. HAB Construction kan få jobben med å utbedre den. Bilde: Torstein Halleraker, Statens vegvesen
1. sep. 2010 - 01:10

Nest laveste anbud ligger ikke stort mer enn en prosent høyere. Det er på 49,42 mill. og er gitt av Landmark Maskin fra Mosterhamn i Bømlo kommune. Nr. tre en Lars Staupe fra Bømlos nabokommune Sveio, som har gitt et anbud på 51,197 mill. Risa fra Nærbø ligger like etter med 51,7 mill. Høyest ligger Engelsen Anlegg fra Stord med 62,878 mill.

Det er strekningen Hollundsdalen-Stokkabekken på fylkesveg 542 som skal utbedres. Den er ca. halvannen kilometer lang. På halvparten av strekningen blir det helt ny veg, på den andre halvparten blir nåværende veg oppgradert. Vegen blir tilrettelagt for midtdeler og separat gang/sykkelveg.

Fylkesveg 542 er hovedforbindelsen mellom E 39 og Svortland, kommunesentret i Bømlo. Strekningen som skal utbedres holder lav standard. Vegbredden er ikke mer enn fem meter enkelte steder. Nesten 50 millioner kroner for halvannen kilometer to-felts veg kan likevel virke som en høy pris, men anbudene ligger ikke høyere enn Vegvesenet regnet med. Store masseuttak gir mye av forklaringen på prisnivået. Nesten 100 000 kbm skal sprenges ut på¨strekningen.

Bømlopakken omfatter 19 prosjekter på 8 forskjellige fylkesveger i kommunen. Prisen for hele pakken er beregnet til rundt en milliard kroner. De to første prosjektene er fullført. Vedståelsesfristen for oppdraget som det nylig har vært anbudsåpning for, går ut 22. oktober. Den som får kontrakten, må gjøre seg ferdig innen 26. januar 2012.Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.