ARKIVNYHETER

Knapp ledelse til Askim Entreprenør på Knapstad-Krosby

Askim Entreprenør ligger godt an til å få kontrakten på anlegg av ny E 18 gjennom Askim kommune. (Ill.: Norfilm)
Askim Entreprenør ligger godt an til å få kontrakten på anlegg av ny E 18 gjennom Askim kommune. (Ill.: Norfilm)
13. jan. 2009 - 18:31

Seks entreprenører deltar i anbudskonkurransen. Prisene varierer kraftig. Bare Mesta er i nærheten av de to laveste med et anbud på 241 millioner. De tre som ligger høyest er Bilfinger Berger (275 mill.), Hæhre Entreprenør (288 mill.) og Veidekke (291 mill.).

Hele strekningen Knapstad-Krosby er 8 km lang. Her skal nåværende E 18 som er åpen for alle slags trafikanter, erstattes med en fire-felts motorveg høsten neste år. Vegen går gjennom kommunene Askim og Spydeberg.

Entreprisen gjelder den delen av vegen som ligger i Askim. Den er ca. to kilometer lang. På denne strekningen ligger Romsåsen tunnel som får en lengde på ca. en kilometer når den blir ferdig. I dag består den av to tunneler, hvert med to løp. Den ble sprengt ut før resten av anlegget fordi Vegvesenet trengte tunnelmassen.

Den som får kontrakten skal montere vann- og frostsikring og elektriske installasjoner i tunnelen. Dessuten skal det støpes en 80 meter lang to-løps betongtunnel mellom de to utsprengte tunnelene, slik at hvert løp framstår som en sammenhengende tunnel. Over betongtunnelene blir det det etterfylt med løsmasser slik at terrenget når opp til sitt opprinnelige nivå.

Entreprisen omfatter også et to-planskryss med to rundkjøringer. Det skal også etableres en rundkjøring på nåværende E 18.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.