DATATELE

Knallsuksess for hørselvern

Finn Halvorsen
4. okt. 2006 - 10:29
Vis mer

Gjennombruddet kom med en kontrakt med US Marines til en verdi av over 200 millioner kroner.

Men det har vært et langt lerret å bleke.

Selskapet ble etablert allerede i 1994, og det teknologiske grunnlaget for produktet er enda eldre.

Dårlig hørsel

Det stammer fra høreapparatprosjektet som pågikk i Trondheim på begynnelsen av 90-tallet.

Eierne har så langt måttet bla opp med 120 millioner kroner til forskning og utvikling. Det har riktignok kommet noen kroner inn i kassa også, blant annet fra en leveranse til det norske forsvaret på fem millioner kroner. Det blir likevel for småpenger å regne i forhold til denne kontrakten.Kravstor kunde

– Vi kan derfor trygt si at dette er et definitivt gjennombrudd for oss. Det er betryggende at vår teknologi på denne måten anerkjennes av en av de mest krevende kundene i verden, sier administrerende direktør Eivind Bergsmyr.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Han vil imidlertid ikke si noe om leveringstakt, antall enheter pr år eller hvor mange år leveransene fordeler seg på.

Siktet militært

Den første kontakten med US Marines ble etablert allerede for ca tre år siden, og Nacre har også tidligere hatt noen mindre prøveleveranser. Etter flere runder med demonstrasjoner og forhandlinger, ble den siste testen gjennomført i sommer.

Det er ingen tilfeldighet at leveransene går til militære anvendelser.

– Vi har bevisst satset på det militære markedet, og teknologien er utviklet i tett samarbeid med det norske og det svenske forsvaret, sier Bergsmyr.

Han ser imidlertid ikke bort fra at produktet kan komme i sivil versjon på et senere tidspunkt. – Men først må vi befeste stillingen i militærmarkedet, sier han.Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonse
Innovasjon Norge
Trer frem med omstilling som innstilling
Trer frem med omstilling som innstilling

Produseres på Billingstad

Hos Flextronics på Billingstad i Bærum er de også meget glade for US Marines-ordren. De skal nemlig produsere utstyret, alt bortsett fra selve ørepluggene.

– Vi er i full gang med å strømlinjeforme Quietpro produksjonslinjen med tanke på mest mulig effektiv produksjon, sier markedssjef Rune Fivelstad hos Flextronics.

Blnat annet skal fabrikken redusere gjennomløpstiden og effektivisere produksjonen.

- Det er viktig å unngå unødvendige arbeidsoperasjoner, og unødvendige transportoperasjoner, liggetid og unødvendig lagerhåndtering ved en såpass stor leveranse som dette, sier Rune Fivelstad.

Han kan heller ikke si noe eksakt om størrelsen. Men den representerer i alle fall flere titalls millioner kroner i omsetning pr år for Flextronics i flere år fremover.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.