INDUSTRI

Knallmåneder for REC

Rec-direktør Erik Thorsen kan i sommer glede seg over nye gigantkontrakter og en stigende aksjekurs.
Rec-direktør Erik Thorsen kan i sommer glede seg over nye gigantkontrakter og en stigende aksjekurs. Bilde: Finn Halvorsen
Stein Jarle Olsen
12. aug. 2008 - 13:35

REC-gruppen hadde driftsinntekter på 2.121 millioner kroner i årets andre kvartal, skriver selskapet i en pressemelding.

Bedre enn ventet

Det er langt bedre enn hva ulike analytikere ventet, og opp hele 27 prosent fra samme periode i fjor, da inntektene lå på 1.673 millioner.

Overskuddet etter skatt lå på 496 millioner, opp fra 466 millioner i samme periode i fjor.

Kontrakter

Selskapet melder om en kontraktportefølje på totalt 49 milliarder kroner, og signerte blant annet langsiktige wafer-kontrakter for 8,5 milliarder i andre kvartal.

I tillegg startet selskapet leveranser av silangass, og signerte langtidskontrakter verdt totalt fem milliarder kroner.

– Vi konsentrerer oss om å gjennomføre en rekke ulike prosjekter. Samtidig har vi oppnådd resultater som er bedre enn forventet. I tillegg har vi fokusert på å inngå langsiktige kontrakter, sa konsernsjef Erik Thorsen på dagens analytikerpresentasjon, ifølge Dn.no.

Les også: Rec håver inn milliardkontrakter

Nye prosjekter

REC har samtidig investert stort i nye prosjekter, blant annet i en ny kjempefabrikk i Singapore, som skal stå ferdig i 2012.

Anlegget skal ved ferdigstillelse ha en kapasitet på 740 megawatt for wafere, 550 megawatt for solceller og 590 megawatt for moduler.

Les også: Bygger gigantfabrikk i Singapore

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.