Klynger seg til mer instrumentering

Innovasjon Norge har bestemt at klyngen NCE Instrumentation (NCEI) får ny kontrakt.

Klyngesjef i Torbjørn Akersveen i NCE Instrumentation (NCEI) har fått fornyet kontrakt med Innovasjon Norge.
Klyngesjef i Torbjørn Akersveen i NCE Instrumentation (NCEI) har fått fornyet kontrakt med Innovasjon Norge.
29. jan. 2013 - 13:10

Norwegian Centres of Expertise Instrumentation (NCEI) er en klynge høyteknologibedrifter innen instrumentering, lokalisert i Trondheim. 2012 ble et godt år for klyngen. Den vokste til 36 medlemmer, flere nye prosjekter ble etablert og klyngen gjorde offensive fremstøt mot offshoremarkedet i Brasil. I tillegg ble det arrangert femti nettverksmøter. 

 

Alt dette ble vektlagt når klyngen nylig fikk ny kontrakt med programledelsen. Den nye kontrakten strekker seg tre år frem i tid og har en verdi på 17,5 millioner kroner. I forrige periode utløste midlene fra Innovasjon Norge mellom 60 - 80 millioner kroner fra næringslivet og forskningsrådet. 

- NCEI var en av to klynger som virkelig skilte seg ut positivt i årets evaluering, sier programdirektør Bjørn Arne Skogstad fra Innovasjon Norge.

- Det er tydelig at det foregår en spennende utvikling i Trondheim nå, og vi ønsker derfor at klyngen fortsetter med det gode arbeidet.

 

Dette er den tredje og siste kontraktsperioden for NCEI. Ifølge klyngesjef Torbjørn Akersveen betyr det ikke at klyngen vil opphøre. 

- Det er ikke uvanlig at klynger og andre statsstøttede næringssamarbeid finner nye finansieringskilder etter at kontraktsperioden utløper, sier Akersveen.Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.