ENERGI

Kloning til lommebruk

25. mai 2000 - 17:15

Handspring heter det nye selskapet, som er grunnlagt av de samme personene, Jeff Hawkins og Donna Dubinsky, som i sin tid la grunnlaget for Palm. De to grunnleggerne forlot Palm sommeren 1998 for å etablerte Handspring. De fikk en lisensavtale med Palms eier 3Com som så nytten av å utbre plattformen med flere produsenter. Det er bedre å få lisensinntekter fra operativsystemet enn å møte konkurranse fra andre plattformer.

Kan utvides

– Vi har som mål å bli den ledende produsenten av håndholdte PDA-er, sier Bill Holzman, som er internasjonal markedsdirektør i Handspring. PDA står for Personal Digital Assistant.

Ideen med Visor er å lage en enkel utvidbar PDA. De vanlige modellen til Palm har ingen utvidelsesmulighet, men Visor kommer med en egen åpning for ulike utvidelsesadaptere. Her er det mulig å sette inn en rekke adaptere, og utvalget er allerede imponerende. De finnes enheter med lagring, spill, kommunikasjon, digitale kamera, mobiltelefoner, mp3-spillere og stemmeopptakere. En radioleverandør vil snart lansere en modul med FM-radio som også kan vise digitale RDS trafikkmeldinger på skjermen.

Egen standard

Handspring har valgt å ikke gå for noen av de vedtatte utvidelsesstandardene, slik som PCMCIA, som de mener er for lite brukervennlige. Derfor har selskapet utviklet sin egen standard som er tett integrert med operativsystemet. Straks du putter inn en eller annen modul starter du også programvaren i modulen og er klar til bruk. Enheten trenger ikke å være slått av for å bytte moduler.

Visor kommer i tre ulike utgaver, fra Deluxe modellen i fem ulike farger med 8 MB RAM og USB-dokk, til Solo-modellen med 2 MB og uten dokk til PC-en. Den siste får du for under to tusenlapper, mens prisen på den dyreste kryper mot tre tusen kroner.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.