MILJØ

Kloakkpilot i Malaysia

Urenset kloakk er et miljøproblem for mange land. Malaysia vil se på NLHs kretsløpsteknoloig for bruk på Borneo.
Urenset kloakk er et miljøproblem for mange land. Malaysia vil se på NLHs kretsløpsteknoloig for bruk på Borneo.

Da myndighetene i delstaten Sarawak skulle velge en ny avfall- og avløpsteknologi i sitt pilotprosjekt som skulle oppgradere ni urbane husstander, falt valget på kretsløpsteknologi utviklet i Ås-miljøet.

Torsdag 2. oktober får NLH besøk av en delegasjon på 12 personer med miljøvernministeren fra Sarawak i spissen.

De ønsker å skaffe seg mer informasjon om de teknologiske løsningene innen kretsløpsteknologi som Petter Jenssen og Petter Heyerdahl arbeider med.

Pilotprosjektet i Sarawak kommer til å legge sterke føringer for hvilke teknologiske løsninger som skal brukes i den videre oppgraderingen av avfall- og avløpsteknologien i resten av hovedstaden Kuching, en by på om lag 150.000 innbyggere.

Delegasjonen fra Sarawak er på studietur i Tyskland, Danmark og Norge. Hensikten er å se på nye trender innen fastavfall og avløpsteknologi i Europa.

- For oss er det veldig viktig å synliggjøre hva vi er gode for, sier Petter Jenssen, som er konsulent i pilotprosjektet. I Ås skal de blant annet se på miljøboligene på Kaia. - Hvis valget nok en gang faller på våre løsninger, kan det godt hende at dette får ringvirkninger i andre deler av Asia, sier en optimistisk Jenssen.

Under oppholdet på NLH skal Petter Heyerdahl forelese om bioenergi fra organisk avfall.

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.