KLM erstatter flygninger mellom Amsterdam og Brussel med tog

Tog for fly i Nederland og Belgia.

KLM erstatter flygninger mellom Amsterdam og Brussel med tog
Et Thalys-tog på Brussel Midi-stasjonen. Yves Logghe

Fra 29. mars 2020 reduserer KLM daglige flygninger mellom Amsterdam og Brussel fra fem til fire.

I stedet skal KLM erstatte en av sine daglige turer mellom Brussel lufthavn og Schiphol med plasser ombord på Thalys' høyhastighetstog.

– En del av KLMs bærekraftstrategi er å redusere antallet kortidsflygninger, skriver selskapet i en pressemelding i anledning av at Air France-KLM er kåret til verdens mest bærekraftige flyselskap, ifølge Dow Jones Sustainability Index (DJSI).

Fra Schiphol lufthavn til stasjonen Brussel Midi tar togturen cirka 1 time og 32 minutter. Her brukes Alstom-produserte PBKA-sett, basert på TGV.

Flyturen tar under en time, noe mindre i effektiv flytid, men her må som kjent tida som brukes i sikkerhetskontrollen legges til. Fra Amsterdam til Paris bruker Thalys 3 timer og 17 minutter.

Et av KLMs Boeing 787-10 på Schiphol. På ruta mellom Amsterdam og Brussel bruker de imidlertid gjerne Embraer 190. Foto: KLM

KLM har toppet DJSI-lista siden 1999. 

– Vi forsøker stadig å utfordre både oss selv og bransjen, og plasseringen er et resultat av flere betydningsfulle tiltak, sier Paul Terstegge, direktør for Air France-KLM i Norden, i pressemeldinga.

Beslutningen om å redusere antall flyreiser på ruten Brussel-Schiphol, i kombinasjon med det forbedrede Air&Rail-produktet ombord Thalys, er ett ytterligere bevis på flyselskapets arbeid for en bærekraftig fremtid for flyindustrien, skriver selskapet.

Les også