SAMFERDSEL

KLM erstatter flygninger mellom Amsterdam og Brussel med tog

Tog for fly i Nederland og Belgia.

Et Thalys-tog på Brussel Midi-stasjonen.
Et Thalys-tog på Brussel Midi-stasjonen. Yves Logghe
18. sep. 2019 - 10:50

Fra 29. mars 2020 reduserer KLM daglige flygninger mellom Amsterdam og Brussel fra fem til fire.

I stedet skal KLM erstatte en av sine daglige turer mellom Brussel lufthavn og Schiphol med plasser ombord på Thalys' høyhastighetstog.

– En del av KLMs bærekraftstrategi er å redusere antallet kortidsflygninger, skriver selskapet i en pressemelding i anledning av at Air France-KLM er kåret til verdens mest bærekraftige flyselskap, ifølge Dow Jones Sustainability Index (DJSI).

Fra Schiphol lufthavn til stasjonen Brussel Midi tar togturen cirka 1 time og 32 minutter. Her brukes Alstom-produserte PBKA-sett, basert på TGV.

Flyturen tar under en time, noe mindre i effektiv flytid, men her må som kjent tida som brukes i sikkerhetskontrollen legges til. Fra Amsterdam til Paris bruker Thalys 3 timer og 17 minutter.

Et av KLMs Boeing 787-10 på Schiphol. På ruta mellom Amsterdam og Brussel bruker de imidlertid gjerne Embraer 190. <i>Foto:  KLM</i>
Et av KLMs Boeing 787-10 på Schiphol. På ruta mellom Amsterdam og Brussel bruker de imidlertid gjerne Embraer 190. Foto:  KLM

KLM har toppet DJSI-lista siden 1999. 

– Vi forsøker stadig å utfordre både oss selv og bransjen, og plasseringen er et resultat av flere betydningsfulle tiltak, sier Paul Terstegge, direktør for Air France-KLM i Norden, i pressemeldinga.

Beslutningen om å redusere antall flyreiser på ruten Brussel-Schiphol, i kombinasjon med det forbedrede Air&Rail-produktet ombord Thalys, er ett ytterligere bevis på flyselskapets arbeid for en bærekraftig fremtid for flyindustrien, skriver selskapet.

Flyet fra Alaska Airlines undersøkes etter ulykken. Delen som løsnet fra flyet, er også funnet.
Les også

Flere flyselskap har funnet «løse deler» på Boeing 737 Max 9-fly

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.