Klipper snora på E18 i Ørje 9.desember

Etter flere utsettinger er det endelig klart for snorklipping på E18 Riksgrensen-Ørje. Dermed settes det sluttstrek for ny E18 gjennom Østfold.

Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
17. nov. 2017 - 11:12

I flere omganger har åpningsarrangementet for E18 Riksgrensen-Ørje blitt skjøvet på utover høsten. Hovedårsaken er problemene hovedentreprenøren Hæhre har hatt med å få ferdig Norgesporten, brua hvor en av underentreprenørene gikk konkurs helt i sluttfasen av monteringen av stålbrua.

Bortsett fra brua er resten av parsellen ferdigbygd, og den nye vegen mellom Ørje og svenskegrensa ble åpnet for trafikk i mai.

Lørdag 9. desember inviterer Statens vegvesen til åpning av E18 Riksgrensen-Ørje, med åpningsarrangement i Ørje sentrum for hele familien.

På programmet står blant annet musikalsk underholdning fra scenen, aktivitetsposter av ulike slag, utdeling av den konkurransevinnende E18-koppen — og selvsagt høytidelig snorklipp!

 

-Alltid noen utfordringer

– Vi støter alltid på noen utfordringer, og det har vi gjort her også. Men det har vi fikset. Det er egentlig kun en del masseutskifting ved Ørje som har vært litt uventet, utenom forsinkelsene med brua, sa prosjektleder Elin Bustnes Amundsen i Statens vegvesen til Våre Veger i november.

– Ellers har arbeidet gått utrolig bra, og vi var fornøyd med å kunne åpne selve vegen i mai i år, sier hun.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.