KRAFT

Klimaspørsmål styrer energipolitikk

Jannicke Nilsen
2. apr. 2008 - 07:02

De neste dagene samles 240 energitopper og andre interesserte i Paris for å delta på Energibedriftenes Landsforenings (EBL) vinterkonferanse.

Der står energibransjens nye situasjon på dagsorden.

Store muligheter

– Energibransjen er inne i en omstillingsfase. Klimapolitikken har endret dagsorden og rammebetingelser i Norge og Europa. Dette stiller krav til nytenkning, men representerer også store muligheter for Norge som leverandør av fornybar energi, sier assisterende direktør Øyvind Håbrekke i Energibedriftenes landsforening (EBL).

Han nevner flere momenter som påvirker energibransjen i stor grad.

Krever tilpasninger

– De norske kravene til CO 2-reduksjon gjør at fornybar energi vil spille en enda viktigere rolle. Dette krever tilpasninger i nettet og i hele energisystemet.

I tillegg trekker han fram EUs ambisiøse klimamål i fornybardirektivet og klimaforliket på Stortinget.

Årets hovedtema på vinterkonferansen er klima, kraft og forsyningssikkerhet, med et spesielt fokus på norsk og europeisk energipolitikk.

– Rivende utvikling

Torsdag og fredag står blant annet EU-topper, europeiske bransjeorganisasjoner og EU-byråkrater på programmet, og skal snakke om alt fra EUs klimamål, investeringsplaner og infrastruktur i Nordområdene.

– Energisektoren er inne i en rivende utvikling, og dette vil årets konferanse bli sterkt preget av. Jeg er sikker på at deltakerne vil ha stor nytte av diskusjonene og perspektivene som vil dras opp av de inviterte foredragsholderne, sier Håbrekke.

Her kan du laste ned hele programmet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.