KLIMA

Klimaskepsisen brer seg

Stadig flere i Vesten er skeptiske til om klimaendringene er menneskeskapte.
Stadig flere i Vesten er skeptiske til om klimaendringene er menneskeskapte. Bilde: Reuters / Scanpix
27. mai 2010 - 09:05

Stadig flere i Vesten er skeptiske til påstanden om at vi er vitne til menneskeskapte klimaendringer, viser meningsmålinger i flere land.

Nede i 26%

Andelen briter som mener at det skjer menneskeskapte klimaforandringer har sunket fra 41 prosent i november til 26 prosent i dag, viser en meningsmåling BBC har fått utført.

Mens 58 prosent av tyskerne frykter global oppvarming for tre år siden, er andelen nå falt til 42 prosent, viser en meningsmåling utført for Der Spiegel.

Mindre klimabekymring

Hver tredje danske var bekymret for klimaet i 2007, men i dag er bare hver femte danske bekymret, viser en undersøkelse utført for Ugebrevet A4.

Også utenfor Europa er klimaskepsisen økende. Bare hver tredje australier ser i dag på klimaendringene som et problem, viser en fersk undersøkelse.

Amerikanerne plasserer klimaspørsmålet på 21. og sisteplass fra en liste over tema de mener at myndighetene i Washington skal beskjeftige seg med, viser en fersk undersøkelse utført av Pew.

Null klimaavtale, null skepsis

Ledernes manglende evne til å komme fram til en bindende avtale under klimatoppmøtet i København i desember, har trolig bidratt til den økende skepsisen, tror enkelte.

– Det er som om politikerne har mistet gnisten, fordi det ikke skjedde noe i København. Og den politiske apatien påvirker befolkningen, sier Troels Dam Christensen i 92-gruppen, en sammenslutning av danske miljø- og utviklingsorganisasjoner. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.