MOTOR

Klimarapport for bensinselskaper

Omsetningspåbud for biodrivstoff blir positivt mottatt av Norske Skog. De har planer klare for fabrikk på hønefoss, men trrenger pengehjelp.
Omsetningspåbud for biodrivstoff blir positivt mottatt av Norske Skog. De har planer klare for fabrikk på hønefoss, men trrenger pengehjelp. Bilde: Junge, Heiko
Per Erlien Dalløkken
23. jan. 2008 - 12:39

Regjeringen ønsker vil ha flere biler over på biodrivstoff for å redusere klimagassutslippene.

Forslaget er at to prosent av drivstoffet som omsettes i 2008 skal være framstilt av biologisk materiale, mens fem prosent skal være biodrivstoff i 2009.

Må passe på

Imidlertid gir ikke mer biodrivstoff automatisk bare gevinster i det samlede klimaregnskapet:

- Det er viktig at bruken av biodrivstoff gir størst mulig reduksjon i utslipp av klimagasser. Samtidig må vi passe på at vi ikke skader matsikkerheten eller mangfoldet av dyr og planter i utviklingsland, sier SFT-direktør Ellen Hambro i en pressemelding.

Derfor forslår nå SFT et rapporteringssystem for å dokumentere omsetningen av biodrivstoff og hvilke konsekvenser dette gir for miljøet.

Fra hvor og av hva

I det foreslåtte systemet skal selskapene som omsetter biodrivstoff, rapportere til SFT:

  • Omsatt volum
  • klimaregnskap
  • andre miljø- og samfunnsmessige forhold
  • planer og tiltak for øke omsetning og bærekraft

Selskapene må i oppstartsfasen som et minimum rapportere hvilket land biodrivstoffet kommer fra, og hvilken råvare det er basert på.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.