KLIMA

Klimameldingen utsatt igjen

Miljøvernminister Erik Solheim sier klimameldingen tar tid fordi den omfatter alle sider av det norske samfunnet.
Miljøvernminister Erik Solheim sier klimameldingen tar tid fordi den omfatter alle sider av det norske samfunnet. Bilde: Fredrik Drevon

Opposisjonen reagerer sterkt på at regjeringspartiene tilsynelatende ikke klarer å bli enige seg imellom om innholdet i klimameldingen, ifølge TV 2.

Utsatt før

Meldingen, som følger opp det historiske klimaforliket i Stortinget, er allerede blitt utsatt flere ganger.

– Må vi vente lenger nå, er det snart ikke mulig å nå de målene vi har satt oss, sier stortingsrepresentant Nikolai Astrup (H).

Egen melding

Venstreleder Trine Skei Grande varsler at hun vil legge fram en egen klimamelding for Stortinget «for å få fortgang» i klimapolitikken.

– Da kan folk stemme for den politikken de støtter, sier hun.

Delte meninger

Erik Solheim sier det ikke er noen hemmelighet at det er «delte meninger i det politiske systemet» om hva slags politikk regjeringen skal fylle klimameldingen med.

– Dette tar lang tid fordi det omfatter alle sider av det norske samfunnet, fra enkeltmenneskers bruk av privat bil, til olje-, industri- og samferdselspolitikk i flere tiår framover, sier han.

Klare virkemidler

Natur og Ungdom mener de stadige utsettelsene gjør det vanskelig for Norge å nå de klimamålene som er satt.

– Vi kan ikke fortsette å utsette Norges klimaansvar. For hver dag som går, gjør vi det vanskeligere å nå klimamålene våre. Derfor er vi nå enda mer avhengig av at klimameldingen som kommer i juni, er ambisiøs og legger fram klare virkemidler for hvordan utslippene skal kuttes i Norge, sier Silje Lundberg, leder i Natur og Ungdom.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.