Miljøvernminister Erik Solheim sier klimameldingen tar tid fordi den omfatter alle sider av det norske samfunnet. (Bilde: Fredrik Drevon)

Klimameldingen utsatt igjen

Opposisjonen reagerer sterkt på at regjeringspartiene tilsynelatende ikke klarer å bli enige seg imellom om innholdet i klimameldingen, ifølge TV 2.

Utsatt før

Meldingen, som følger opp det historiske klimaforliket i Stortinget, er allerede blitt utsatt flere ganger.

– Må vi vente lenger nå, er det snart ikke mulig å nå de målene vi har satt oss, sier stortingsrepresentant Nikolai Astrup (H).

Egen melding

Venstreleder Trine Skei Grande varsler at hun vil legge fram en egen klimamelding for Stortinget «for å få fortgang» i klimapolitikken.

– Da kan folk stemme for den politikken de støtter, sier hun.

Delte meninger

Erik Solheim sier det ikke er noen hemmelighet at det er «delte meninger i det politiske systemet» om hva slags politikk regjeringen skal fylle klimameldingen med.

– Dette tar lang tid fordi det omfatter alle sider av det norske samfunnet, fra enkeltmenneskers bruk av privat bil, til olje-, industri- og samferdselspolitikk i flere tiår framover, sier han.

Klare virkemidler

Natur og Ungdom mener de stadige utsettelsene gjør det vanskelig for Norge å nå de klimamålene som er satt.

– Vi kan ikke fortsette å utsette Norges klimaansvar. For hver dag som går, gjør vi det vanskeligere å nå klimamålene våre. Derfor er vi nå enda mer avhengig av at klimameldingen som kommer i juni, er ambisiøs og legger fram klare virkemidler for hvordan utslippene skal kuttes i Norge, sier Silje Lundberg, leder i Natur og Ungdom.