KLIMA

Klimakvotesalget halvert

Klimakvoter selges i bøtter og spann til reisekåte nordmenn. Vi kjøper kvoter for å få bedre samvittighet. Men kvotemarkedet oversvømmes av kvoter som ikke hjelper for annet enn å fylle lommebøkene til noen lykkejegere. Fly kloma co2
Klimakvoter selges i bøtter og spann til reisekåte nordmenn. Vi kjøper kvoter for å få bedre samvittighet. Men kvotemarkedet oversvømmes av kvoter som ikke hjelper for annet enn å fylle lommebøkene til noen lykkejegere. Fly kloma co2 Bilde: SIMEN HÅKONSEN/TU
Mona Strande
8. jan. 2009 - 07:39

Tall fra Statens Forurensingstilsyn og Framtiden i våre hender viser en dramatisk nedgang, skriver Stavanger Aftenblad.

Bedrifter fortsetter

– Online-salget av klimakvoter til privatkunder ble halvert fra 2007 til 2008, sier leder Arild Hermstad i Framtiden i våre hender.

De driver nettstedet Mitt Klima, som solgte klimakvoter for én million kroner i 2007. I fjor endte salget på 500.000 kroner.

Det er salget til privatpersoner som uteblir: Bedriftene kjøpte like mange klimakvoter også i fjor.

Tungt salg for SFT

Statens forurensningstilsyn (SFT) åpnet sin nettbutikk med kvotesalg i oktober 2008 og har dermed ikke så mange tall å vise til, men SFT-direktør Ellen Hambro innrømmer at de har solgt mindre enn ventet.

Siden oktober har de solgt 1975 kvoter på ett tonn, og målet om å nå 2000 før nyttår ble det ingenting av.

– Tross alt er det viktigere å kutte utslippene enn å kjøpe kvoter for utslipp. For miljøet er det bedre å erstatte flyturen med videokonferanse, sier Ellen Hambro til Stavanger Aftenblad.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.