KLIMA

Klimakutter to tredeler i Norge

Normarka ved Trollungen.
Normarka ved Trollungen.
22. juni 2007 - 11:48

Oslo (NTB): Da statsminister Jens Stoltenberg (Ap) presenterte klimameldingen fredag, ble det raskt klart at de fleste lekkasjene til pressen har vist seg å stemme.

Regjeringen vil redusere utslippene i Norge med 13-16 millioner tonn CO2-ekvivalenter i forhold til referansebanen slik den er presentert i nasjonalbudsjettet 2007, når opptak av CO2 i skog er inkludert, heter det i en pressemelding. Dette innebærer at om lag halvparten og opp mot to tredjedeler av Norges totale utslippsreduksjon tas nasjonalt innen 2020.

– Med klimameldingen bekrefter vi at Norges er et foregangsland i klimapolitikken. Det viktigste vi skal gjøre for å redusere verdens utslipp, er å være en pådriver i arbeidet for en ny og mer omfattende internasjonal klimaavtale. Samtidig skal Norge selv gjennomføre betydelige utslippsreduksjoner både hjemme og utenlands, sier Stoltenberg.

I klimameldingen foreslår regjeringen en rekke tiltak for å redusere utslippene av klimagasser i Norge, blant annet forbud mot å deponere nedbrytbart avfall, forbud mot installering av oljekjeler i nye bygninger fra 2009 og et eget program for utvikling av havvindmøller. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.