KLIMA

Klimaavtale krever nye regler

Mexicos president Felipe Calderón mener det er nødvendig med en gjennomgang av prosedyrereglene som gjelder i de internasjonale klimaforhandlingene for å gjøre det lettere å få vedtatt en ny klimaavtale.
Mexicos president Felipe Calderón mener det er nødvendig med en gjennomgang av prosedyrereglene som gjelder i de internasjonale klimaforhandlingene for å gjøre det lettere å få vedtatt en ny klimaavtale. Bilde: Reuters / Scanpix
2. feb. 2010 - 15:03

Det kan bli nødvendig å vrake FNs konsensusprinsipp for å få vedtatt en ny klimaavtale, frykter Mexicos president Felipe Calderón.

Alle – eller avtale

Fiaskoen i København i desember viser hvor sårbart FN-regelverket er, og nå bør regelverket gjennomgås på nytt, sier Calderón.

Ifølge ham må prinsippet om at alle skal kunne delta i prosessen, veies mot behovet for å nå fram til en best mulig avtale.

– Vi må innse at det er ekstremt vanskelig å få absolutt konsensus fra alle parter, sa han tirsdag.

Ny mulighet

I høst er Mexico vertskap for det årlige partsmøtet i Klimakonvensjonen. Målet er da å få på plass en juridisk bindende klimaavtale for perioden etter Kyotoprotokollens utløp i 2012.

Opprinnelig var målet at denne avtalen skulle vedtas i København, men der ble ikke statslederne enige om mer enn en vag politisk erklæring. (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.