BYGG

Kleppa utsetter bygningsloven

KJÆRLIGHETEN GJENGJELDT: Kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa utsetter plan og bygningsloven og gjengjelder byggenæringens kjærlighetserklæringer.
KJÆRLIGHETEN GJENGJELDT: Kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa utsetter plan og bygningsloven og gjengjelder byggenæringens kjærlighetserklæringer. Bilde: Stein Jarle Olsen
Joachim Seehusen
9. okt. 2009 - 12:56

Regjeringen har lyttet til byggenæringen og valgt å utsette ikrafttredelsen av lov og forskrift i den nye plan og bygningsloven til 1. juni 2010.

Loven skulle i sin helhet ha trådt i kraft fra 1. januar 2010.

Kommunalministeren begrunnet utsettelsen med at mange har bedt om mer tid.

– Det er viktig for tryggheten, men mer tid blir det ikke snakk om, sa Magnhild Meltveit Kleppa da hun snakket til knapt 200 representanter for byggenæringen på en konferanse om byggenæringens utfordringer.

Kjærligheten gjengjeldt

Byggenæringens organisasjoner har trykket Kleppa til sitt bryst, og ser henne som "sin" statsråd, til tross for at det er Nærings- og Handelsdepartementet som har det formelle ansvaret for byggenæringen.

Det er aldri Sylvia Brustad som dukker opp der byggenæringen er samlet, alltid Kleppa og Åslaug Haga før henne.

Nå valgte Kleppa å gjengjelde kjærligheten.

– Det vakte bestyrtelse i departementet da jeg ville være her i dag, det er jo både åpning av det 154. Storting og offentliggjøring av hvem som får Nobels fredspris, sa hun til forsamlingen.

Kommunal kompetanse

– Jeg ser dere mener at kommunene har for lite kompetanse. Vi skal se hvordan vi kan bidra, jeg tar det med som et viktig signal, lovet statsråden. Som så fortalte at hun oppretter en ny gruppe for energieffektivisering. I den gruppen skal representanter for byggenæringen, for miljøorganisasjonene og fra myndighetene sitte.

Denne gruppen skal blant annet utforme en langtidsplan for bygging av passivhus og utarbeide konkrete tiltak for eksisterende bygg

Husbanken er i ferd med å gå tom for lånemidler og Kleppa lovet å sende et forslag om mer midler til Stortinget i løpet av svært kort tid. Målet er å øke lånerammene i inneværende år

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.