ARKIVNYHETER

Kleppa stopper anbudsrunde

samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa.
samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa. Bilde: Scanpix
Jarle Skoglund
9. juni 2010 - 16:53

I stortingsmeldingen om Nasjonal transportplan 2010 – 2019 og i forslag til statsbudsjett for 2010 er det forutsatt delvis bompengefinansiering for prosjektet E6 Møllnes – Kvenvik – Hjemmeluft. Tilsammen 160 millioner kroner av en samlet kostnad på 645 millioner kroner skulle komme fra bompenger.

Imidlertid vedtok Alta kommunestyre 22. februar i år å be staten fullfinansiere utbyggingen av E6 vest for Alta. Kommunen går dermed mot delvis bompengefinansiering av prosjektet, og derfor stopper Kleppa prosjektet.

- Regjeringen mener samanhengende utbygging av vegprosjekter er viktig, slik at vi får mest muglig veg for pengene. Dette gjeld også delstrekninger av større utbyggingsprosjekt. E6 Møllnes – Kvenvik – Hjemmeluft er et slikt eksempel,sier samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa.

- Dersom vi godtar delvis utbygging av et prosjekt som er forutsett finansiert i kombinasjon av statlige midler og bompenger, kan det få konsekvenser for mange andre prosjekt i Nasjonal transportplan. Det er på denne bakgrunnen jeg finner det nødvendig å gi melding om å stanse anbudsprosessen på Møllnes – Kvenvik - Hjemmeluft, for så å starte opp igjen når det foreligger en plan for fullfinansiering av prosjektet. Jeg kommer til å holde kontakt med Alta kommune om saken, sier Kleppa.

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.