BYGG

Kleppa-lov for plan og bygning

Joachim Seehusen
21. sep. 2007 - 13:36

Magnhild Meltveit Kleppa har lang fartstid som Sp-politiker både på lokalplanet og riksplanet.

Som byggekspert er hun et ubeskrevet blad. Byggnæringen er spent.

Nøkternt

I en kort pressemelding fra regjeringen heter det:

Som følge av at statsråd Odd Roger Enoksen har ønsket å tre ut av regjeringen, har Kronprinsregenten i statsråd i dag overdratt styret av Olje- og energidepartementet til statsråd Åslaug Haga. Stortingsrepresentant Magnhild Meltveit Kleppa er utnevnt til statsråd og sjef for Kommunal- og regionaldepartementet. Statsråd Odd Roger Enoksen har fått avskjed i nåde.

Haga fører

Ny Plan og Bygningslov blir den første store saken Meltveit Kleppa får i fanget. Det første utkastet til ny lovtekst er allerede klart. Åslaug Haga har lagt en rekke føringer for å øke innsatsen mot byggefeil.

Selv om Meltveit Kleppa har lang politisk fartstid, både som kommunalpolitiker, fylkespolitiker og rikspolitiker, er hun et ubeskrevet blad for byggenæringen. I perioden 1980 til 83 satt hun som nestleder i Byggekomiteen i Hjelmeland kommune, det er alt.

Synd at Haga slutter

– Vi synes det er synd at Åslaug Haga slutter, hun har byggenæringen som sin drømmenæring. Men vi kjenner Meltveit Kleppa som en solid Sp-politiker så vi håper på et godt samarbeid. Vi vil nå snarest be om et møte for å bli kjent med henne og gjøre henne kjent med næringen, sier Sverre Larssen, administrerende direktør i Byggenæringens Landsforening.

Larssen peker på at det er lagt så sterke føringer i arbeidet med ny Plan og bygningslov og videreføring av Byggekostnadsprogrammet at han ikke frykter store endringer i sluttspurten.

Dreven rogalending

Meltveit Kleppa har vært stortingsrepresentant siden 1993 og hun var helse- og sosialminister fra oktober 1997 til mars 2000.

Magnhild Meltveit Kleppa er født 12. november 1948 i Fister i Rogaland.

Hun er utdannet lærer ved lærerhøyskolene i Kristiansand og Stavanger med spesialisering i fagene samfunnsfag, spesialpedagogikk og biologi. Hun arbeidet som lærer til hun ble valgt til Stortinget i 1993.



Les biografien til Kleppa her.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.