NYHETER_BYGG

Klart på Flørli

12. des. 2000 - 12:43

Første byggetrinn, som var ferdig i 1999, omfattet ny kraftstasjon inne i fjellet, ny vannveg og ny inntaksluke. Utbyggingen koster 300 millioner kroner.

Byggetrinn II fører til at Flørlivann heves med 16,5 meter og at vannmagasinet vokser med 30.000.000 kubikkmeter. Byggingen av fyllingsdammen har vært en krevende jobb. Dammen er 190 meter langs kronen og drøyt 30 meter høy. Bredden er 124 meter i damfoten og 6,6 meter på toppen.

Vanskelig grunn

– Grunnforholdene har vært vanskelige, med enormt mye blokkstein og varierende kvalitet i morenetaket. I tilegg til dette er det utført rehabiliteringer på dam Øvre Flørlivann, opplyser gruppeleder Frank Boholm hos Lyse Produksjon.

Entrepenør for byggetrinn II har vært Veidekke. I denne perioden er det også bygget en pumpestasjon med tilhørende røropplegg. Pumpeteknisk installasjon er levert av Norsk Vannbehandling, og inkluderer to pumper à 110 kW.

Løfter 40 meter

Pumpene sørger for å løfte vannet fra de to nedre magasinene 40 meter opp i Flørlivann, hvor det nye inntaket til kraftstasjonen ligger.

Det nye magasinet er nå under oppfylling og ventes å bli fylt for første gang i løpet av desember i år. Det som gjenstår til neste år, er kun landskapspleie. Et byggetrinn III omfatter installasjonen av et aggregat nr. 2 i kraftstasjonen. Eierne har ennå ikke tatt stilling til når det skal settes i gang. Dette er avhengig av hvordan priser på effekt utvikler seg.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.