NETTARKIV

Klart forVM i bedriftsetablering

10. juni 2002 - 08:26

22 bedriftsetablerere og vekstskapere fra hele verden kjempet nylig om tittelen Ernst & Young World Entrepreneur Of The Year (WEOY) i Monaco. Neste år åpnes for første gang mesterskapet også for norske deltakere.

Tyskeren Stefan Vilsmeier (34) ble kåret til verdens beste vekstskaper i år. Selskapet hans, BrainLAB GmbH, har i løpet av det siste tiåret opparbeidet seg en ledende posisjon innen databasert nevrokirurgisk operasjonsteknikk, og har i dag over 400 ansatte i 12 land.

Konsulentselskapet Ernst & Young har gjennomført den internasjonale kåringen siden 1986. "Entrepreneur Of the Year"-programmet fokuserer enkeltpersoner som selv har startet opp og driver vellykkede bedrifter. I USA har programmet hatt en voldsom vekst, og halvparten av alle selskaper på Nasdaq-børsen har vært med i EOY.

I løpet av sommeren og høsten arrangeres regionale kåringer i Oslo, Skien, Bergen og Trondheim. Vinnerne av disse møtes i en nasjonal finale i Oslo i november. I mai 2003 vil den norske vinneren delta i World Entrepreneur Of The Year i Monaco, hvor verdens mest fremstående vekstskaper på ny skal kåres, melder Ernst & Young i en pressemelding.

(hl)

Les mer: http://www.ey.com/global/gcr.nsf/Norway/EOY_Hjem



Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.