Klart for utbedring av fv 82 i Vesterålen

Som mange veger i utkant-Norge har fv 82 i Vesterålen behov for utbedring. Mellom Sortland og Risøyhamn er vegen i dårlig forfatning. Nå skal den oppgraderes for en halv milliard kroner. Anbudsfristen for den første entreprisen går ut 5. august.

Slik ser det ut i Maurnes i dag. Til tross for randbegyggelsen er tilbudet til myke trafikanter håpløst dårlig. De som vil rette på det, må gi anbud innen 5.august.
Slik ser det ut i Maurnes i dag. Til tross for randbegyggelsen er tilbudet til myke trafikanter håpløst dårlig. De som vil rette på det, må gi anbud innen 5.august. Bilde: Google
20. juni 2016 - 01:49

Vegen preges av smal kjørebane. Midtlinje savnes på hele strekningen Sortland-Risøyhamn. Dessuten er den i dårlig forfatning, stikkrennene er slitt, og det er mye telehiv. Tilbudet til myke trafikanter er bedrøvelig. Bare nærmest Sortland er det avsatt plass til dem.

Utbedringen er planlagt i fem etapper. Den første som skal tas går under betegnelsen delstrekning B. Den er 4,6 km lang og går mellom Holmen og Maurnes i Sortland kommune.

Ny bredde på kjørebanen blir 6,5 meter. Hele strekningen får gang/sykkelveg. Selv om det er tett randbebyggelse på en del av strekningen, er myke trafikanter henvist til vegkanten i dag.

I august 2018 får de det mye bedre. Da blir den første delstrekningen fullført.

Den som får kontrakten skal sprenge 18 000 kbm, skifte ut 54 stikkrenner, montere 1 800 meter rekkverk og sette opp 99 gatelys.

Til tross for alle bygningene tett ved vegen, må ingen bolighus rives for å gi plass til gang/sykkelvegen. Bare to fjøs og to garasjer må vike plass.

Prosjekteringen av utbedringen av fylkesveg 82 har Statens vegvesen utført selv.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.