IKT

Klart for togradio

Kontrakten har en ramme på 500 millioner kroner.

I tillegg får Siemens koordinerende ansvar for Jernbaneverkets allerede inngåtte kontrakt på 650 millioner kroner med Netel for anleggsarbeidet i prosjektet. Planlagt prosjektperiode er fra august 2003 til april 2006.

- Kontrakten gir oss mulighet til å opprettholde det sterke fagmiljøet vi har på dette feltet i Norge. Siemens har tidligere inngått GSM-R-kontrakter i Sverige og Finland. Med disse som ballast håper vi også å kunne eksportere teknologien til andre europeiske land, sier Hans Lødrup, administrerende direktør i Siemens AS.

Kontrakten gjelder all GSM-R-infrastruktur og innbefatter blant annet sentraler, basestasjoner, service- og administrasjonsplattformer, transmisjonsutstyr for kommunikasjon mellom basestasjonene og basestasjonskontrollere samt mobiltelefoner til lokførerne og annet personell.

GSM-R er et lukket radiokommunikasjonssystem som skal dekke hele det norske jernbanenettet og gi en sikrere og mer moderne jernbane i Norge. Systemet skal monteres om bord i ca. 700 tog og gi mobildekning for hele jernbanenettet med ca. 650 jernbanetunneler.

Les mer om:
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.