PROSJEKTER

Klart for ombygging av Innherredveien i Trondheim til miljøgate

Innherredsveien i Trondheim sentrum skal bygges om til miljøgate mellom rundkjøringen ved Solsiden og Saxenborg allé. Prosjektet, som skal stå ferdig i 2025, har en kostnadsramme på 330 millioner kroner.

Daglig leder i Trym Anlegg, Robert Skjervstad (t.v.), sammen med vegdirektør i Trøndelag fylkeskommune, Jo Bernt Brønstad.
Daglig leder i Trym Anlegg, Robert Skjervstad (t.v.), sammen med vegdirektør i Trøndelag fylkeskommune, Jo Bernt Brønstad. Foto: Trøndelag fylkeskommune
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
28. apr. 2023 - 09:40

Nylig kunne Trøndelag fylkeskommune signere kontrakten med Trym Anlegg som fikk jobben, pålydende 228 millioner kroner + mva.

Det er en omfattende ombygging den kjente bygata skal gjennom, hvor det skal bygges ca. 1 300 meter med ny tofelts miljøgate med fortau og separat sykkelvei med fortau i Innherredsveien.

Anlegget strekker seg fra Bassengbakken i vest til Saxenborg Allé i øst. Det vil videre være tilpasning til eksisterende sidegater og bebyggelse langs hele anlegget, melder fylkeskommunen på sine nettsider.

I tillegg skal prosjektet oppgradere og skifte ut kommunes vann- og avløpsledninger på store deler av strekningen. Overvannsanlegg og sikring av Innherredsveien som flomvei inngår også i arbeidene. 

Starter før sommeren 

Seksjonsleder i Miljøpakken TRFK, Roar Marius Lindstad, forteller at prosjektet finansieres gjennom midler fra Miljøpakke-samarbeidet med Trøndelag fylkeskommune som byggherre. Det er forventet oppstart av anlegget før sommerferien, og full aktivitet etter ferien og frem til høsten 2025. 

Teamleder Odd Nygård beskriver prosjektet som et pilotprosjekt knyttet til miljøkrav. Prosjektet skal redusere klimagassutslipp kontra et tradisjonelt drevet anlegg. Dette medfører stort fokus på en «Grønn» maskinpark og bruk av lavkarbonmaterialer. Det er lagt opp et minimumskrav til maskinparken for nullutslipps anleggsmaskiner. 

Etterlengtet prosjekt 

Vegdirektør i Trøndelag Fylkeskommune, Jo Bernt Brønstad, ser frem til at prosjektet kommer i gang og forteller at gateprosjektet er et av de større gateprosjektene som skal gjennomføres i Trondheim sentrum de neste årene. Prosjektet har vært etterlengtet og vil gi området i og rundt Innherredsveien et betydelig løft. 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.