IKT

Klart for nytt Labview

Ole K. Helgesen
9. nov. 2005 - 15:25
Vis mer

Labview er et grafisk utviklingsverktøy for blant annet design, styring og test.

Systemet gjør det mulig å lage interaktive, virtuelle instrumenter for måling og automasjon.

– Labview har lenge vært den viktigste løsningen for systemdesign innen instrumentering. Verktøyet gjør at selv folk med lite erfaring kan utføre måleoppgaver som tidligere krevde mye avansert programmering. Den nye versjonen vi lanserer nå har en rekke nye fleksible og brukervennlige verktøy som bringer produktet et steg videre. Ettersom kapasiteten i prosessorene på markedet stadig øker, åpnes det nye muligheter for produktet vårt, sier Grønås.

Ethernet

– Labview 8 gjør det mulig for utviklere av innebygde datasystemer og test- og kontrollsystemer å bruke den samme grafiske plattformen for sanntidskommunikasjon og nettverkssynkronisering. Verktøyet har flere metoder for timing og synkronisering, blant annet gjennom en ny ethernet-teknologi.

Den nye versjonen har noe National Instruments kaller distribuert intelligens. Dette skal være en avansert samling funksjoner for å gjøre design, distribusjon og synkronisering av intelligente enheter og systemer enklere. Labiew 8 har ifølge Grønås et enklere grensesnitt for kommunikasjon med distribuerte enheter og systemer.

Dokumenterer

– En ny nøkkelfunksjon er Labview Project. Det er et prosjektbasert grensesnitt for å utvikle og håndtere store applikasjoner. Med denne funksjonen kan man integrere Labview inn i avanserte programvare-utviklingsprosesser. Samtidig kan man koordinere grupper av utviklere, og man får gode muligheter til å doumentere overholdelse av sertifiseringsstandarder for utviklingsarbeid, forteller han.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.