PROSJEKTER

Klart for nytt komplisert prosjekt i Askøypakken

Entreprenøren Contexo As skal få bryne seg både på tett bebyggelse og mye trafikk når de snart starter opp på delprosjektet fylkesveg 213 Skiftesvik–Marikoven.

Avd.dir. Grethe Vikane i Statens vegvesen gratulerer daglig leder Knut Brusletto i Contexco AS med kontrakten.
Avd.dir. Grethe Vikane i Statens vegvesen gratulerer daglig leder Knut Brusletto i Contexco AS med kontrakten. Foto: Geir Brekke, Statens vegvesen
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
4. sep. 2019 - 10:37

- Vi har inngått kontrakt med Contexco AS, og gleder oss til å gå i gang med delprosjektet fylkesveg 213 Skiftesvik–Marikoven. Det sier fungerende prosjektleder for Askøypakken i Statens vegvesen, Bernt Kristen Vallestad i en pressemelding.

Krevende oppgave

Entreprenøren har erfaring fra vegbygging over hele landet, også Hordaland. Siste prosjekt var rassikring og utvidelse av riksveg 13 Deildo i Ullensvang, som ble åpnet i fjor.
Contexco har basen sin i Hønefoss.

Det er et krevende prosjekt med hensyn til tett bebyggelse og mye trafikk. Det er også en høy skjæring på «Kvitaneset» - som er utfordrande å ta ned, skriver Statens vegvesen.

Knappe 100 millioner kroner

Delprosjektet vil gi utbedring til to felts veg med fortau fra Skiftesvik til snuplassen i Marikoven. Lengden er på ca. 1,4 km.

Det skal også legges ned nytt vann- og avløpsanlegg for Askøy kommune, samt ledningsnett for kabel-etatene.

Det skal bygges ny bru over elven Pøyla, ved siden av dagens bru. Kontraktsummen er på 98,4 mill. kr. Byggestart vil etter planen bli i høst.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.