NYHETER

Klart for ny g/s-bru i Trondheim

Implenia Norge har signert kontrakten som gir dem det spennende oppdraget med å bygge en svingbru mellom Ila og havneområdet i trondheim.

Gang- og sykkelbrua på Skansen går mellom Ila og Brattøra i Trondheim. Ill.: Statens vegvesen
Gang- og sykkelbrua på Skansen går mellom Ila og Brattøra i Trondheim. Ill.: Statens vegvesen
2. sep. 2013 - 14:48

Skansen gang- og sykkelbru er en roterende bru over Skansenløpet mellom Ila og Brattøra i Trondheim, som skal kunne svinge fra lukket til åpen tilstand slik at båter kan passere kanalen. Brua er omkring 100 meter lang og roterer fra 0 grader i lukket tilstand til 72 grader i åpen posisjon. Brufagverket består av en sammen-sveiset rørkonstruksjon, fagverket er støttet av et senternav hvor bruen roterer omkring. Bruen utføres med bærekonstruksjoner i stål som fundamenteres på betongkonstruksjoner på peler i løsmasser.

 

Skal stå ferdig i 2014

Prosjektet innebærer også opparbeidelse av gang- og sykkelvei samt parkareal på østsiden av Skansenløpet, som skal inneholde beplantning, sandstrand, kantstein, ulike former for steinlegging, gjerder, plasstøpte betongdekker, betongmurer, utstyr for aktiviteter, lek, sykkelparkering, sittebenker/bord, søppelhåndtering og belysning.

Kontraktssummen for Skansen gang- og sykkelbru er på NOK 61 mill. Arbeidet begynner i september 2013 og avsluttes i november 2014. Implenia Norges datterselskap Norbridge er ansvarlig for montering av stålkonstruksjonene.

Dette er et spennende bruprosjekt for Implenia Norge, som sammen med Norbridge skal lage en spesiell bru for å bedre infrastrukturen for gående og,syklende i det som utvikles til å bli et viktig område av Trondheim.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.