NYHETER

Klart for mer utbedring av E134 i Vinje

Det er klart for andre etappe av utbedringen av E134 mellom Grungedal og Velemoen i Vinje kommune. De som vil gi 3,1 km europaveg en akseptabel standard, må gi anbud innen 19. november.

Smal veg og oppsprukket asfalt møter trafikantene på E134 i Vinje. De som vil gjøre noe med det, må gi anbud senest 19. november. (Foto: Google)
Smal veg og oppsprukket asfalt møter trafikantene på E134 i Vinje. De som vil gjøre noe med det, må gi anbud senest 19. november. (Foto: Google)
8. okt. 2013 - 21:00

Vinje kommune ligger lengst vest i Telemark. Den 8,2 km lange strekningen Grungedal-Velemoen var en en av de dårligste strekningene på E134 øst for Haukelifjell før utbedringen kom i gang i fjor høst. Vegen var for smal til at det kunne markeres midtlinje, kurvaturen var dårlig på deler av strekningen, det samme var vegdekket.

Utbedringen av vegen skjer i to etapper. I fjor høst fikk Risa den første kontrakten som gjelder den 5,1 km lange strekningen Velemoen-Grunge kirke. Nå står strekningen Grunge kirke-Grungedal for tur.

Vegen blir hele 9,5 meter bred, men kjørebanen vil bare utgjøre 6,5 meter. På hver side av den blir det en skulder på halvannen meter. De brede skuldrene skal  gi myke trafikanter et godt tilbud. Vegvesenet mener det ikke er trafikkgrunnlag for en separat gang/sykkelveg.

Innen oktober 2015 må jobben være gjort. Slitelaget legges året etter. Bakgrunnen for den tilsynelatende romslige byggetiden er at trafikken skal gå på E134 i hele anleggstiden. Det er ingen omkjøringsmuligheter.

Asplan Viak har prosjektert utvidelsen av hele strekningen Grungedal-Velemoen. Manglende finansiering er årsaken til at anleggsarbeidet ble delt på to byggetrinn. Da den første jobben ble lyst ut i fjor, var det ikke bevilget tilstrekkelig med penger over statsbudsjettet til at alle de 8,2 kilometrene kunne tas samtidig. For å komme i gang med andre byggetrinn har Telemark fylkeskommune og Vinje kommune forskuttert 60 millioner kroner. Disse pengene skal senere tilbakebetales over statsbudsjettet.

 

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.