ENERGI

Klart for elektronikkmesse

31. aug. 2001 - 14:16

Han deler også ut e-prisen, en ny pris på 50.000 kroner som går til enkeltpersoner, bedrifter eller forskningsgrupper som bidrar til å fremme norsk elektronikkindustris konkurranseevne.

I egenskap av departementets koordinator for e-Norge skal statssekretæren dessuten holde innledningsforedraget under en bredbåndskonferanse på messen. Der rettes søkelys blant annet på operatørers, utstyrsleverandørers og innholdsleverandørers utfordringer.

– Teknikk og tilgjengelighet når det gjelder bredbånd har vært mye i fokus. Men regjeringen ønsker først og fremst å rette søkelys på bruken av bredbånd og de midler som bør settes av til dette. For norsk næringsutvikling er hovedutfordringen tilgang på arbeidskraft generelt, og kompetent arbeidskraft spesielt. Vi kan skape konkurransefortrinn i norsk industri ved å ta i bruk ny teknologi. Det er viktig at bransjen skaper en verdikjede og at myndighetene bidrar til å støtte utviklingen, sier Sandvik.

Et annet viktig punkt under e01-konferansene er IKT-sikkerhet. – Vi er avhengig av tillit, slik at det ikke oppstår sikkerhetstrusler i forbindelse med bruk av nettverk, sier statssekretæren. (fh)

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.