NYHETER

Klart for elektro i Toventunnelen

En stor elektrojobb er lyst ut i Nordland. I tre tunneler med en samlet lengde på 11,6 km skal det monteres elektro- og SRO-installasjoner. Det aller meste går til Toventunnelen. Anbudsfristen er 20. mars.

Toventunnelen er markert med stiplet linje. De to andre tunnelene er så korte at de ikke er markert. Anbudsfrist for elektro- og SRO-installasjonene går ut 20. mars. (Ill.: Statens vegvesen)
Toventunnelen er markert med stiplet linje. De to andre tunnelene er så korte at de ikke er markert. Anbudsfrist for elektro- og SRO-installasjonene går ut 20. mars. (Ill.: Statens vegvesen) Bilde: carlla
Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
24. jan. 2013 - 16:01

Toventunnelen er 10,7 km lang. De to andre tunnelene i entreprisen er den 720 meter lange Bergsnevtunnelen og den 220 meter lange Åsentunnelen. Alle inngår i ny fylkesveg 78 mellom Mosjøen og Sandnessjøen.

Elektrojobben omfatter blant annet levering og montering av 24 vifter med opphengsramme, 7 hovedfordelinger, 25 nødkiosker hvorav 7 med underfordeling, 11,8 km kabelbruer, 860 lysarmaturer, 7 UPS, 68 nødskap, 182 ledelys, to telefonsentraler og to radiosentraler.

Anbudsbefaring finner sted 31. januar. Jobben være fullført innen 12. oktober neste år. Den nye vegforbindelsen åpnes samme høsten. Da erstatter den nåværende fylkesveg 78 langs Vefsnfjorden som har en forferdelig standard. Fergesambandet mellom Hemnesberget og Leirvika på fylkesveg 808 blir lagt ned samtidig.

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Toventunnelen ligger mellom Brattlia i Vefsn kommune og Leirosen i Leirfjord. De to korte tunnelene ligger mellom Holand og Brattlia. Anleggsarbeidet på de to parsellene ble satt ut på hver sin entreprise. Hæhre Entreprenør fikk begge kontraktene.

Siste anleggsjobb blir lyst ut i februar. Den blir en totalentreprise for en 8,3 km lang arm av fylkesveg 78 mellom Drevjemoen og Ømmervatn i Vefsn. Den vil gi forbindelse mellom E 6 og den nye vegen mellom Mosjøen og Sandnessjøen. I hovedsak følger den nåværende fylkesveg 254, men standarden blir vesentlig høyere.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.