Klart for BankID på mobilen

Klart for BankID på mobilen
  • IT

BankID på mobilen gir nettbankbrukere anledning til å logge seg på i nettbanken uten kodebrikken, så lenge de har mobiltelefonen tilgjengelig.

Det gjøres ved at identifikasjon og signering implenteres i mobiltelefonens SIM-kort.

Kun Telenor

Foreløpig er det kun DnBNOR og Skandiabankens kunder med Telenor-abonnement som får tilbudet, gjennom en løsning utviklet av bankene i samarbeid med Telenor.

– Samarbeidet mellom banknæringen og Telenor har vært banebrytende og er blitt lagt merke til også utenfor landets grenser, fordi samarbeid mellom bank- og telekombransjene har vist seg krevende å få til i praksis, sier administrerende direktør Arne Skauge i Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH) i en pressemelding.

Kostnadseffektivt

Han mener BankID på mobilen tar utviklingen av mobiltelefonen som distribusjonskanal og betalingsverktøy et langt steg videre.

– Dette bidrar til at den norske banknæringen beholder posisjonen som ledende i verden når det gjelder å ta i bruk moderne og kostnadseffektive løsninger, sier Skauge.

Sikkert

BankID Samarbeidet håper at BankID skal kunne brukes andre steder enn i banksammenheng i fremtiden, for eksempel som identifikasjon i budrunder på bolig og lading av kontantkort.

Telenor-leder Ragnar Kårhus tror BankID på mobilen gir norske mobilabonnenter en enklere hverdag.

– Samtidig er Telenor svært opptatt av sikkerhet for våre kunder, og det er med stolthet vi nå presenterer en ikke bare enkel, men også sikker tjeneste, sier Kårhus.

Eksklusivt for digitale abonnenter

På forsiden nå