IT

Klart for BankID på mobilen

Stein Jarle Olsen
23. mars 2009 - 12:24

BankID på mobilen gir nettbankbrukere anledning til å logge seg på i nettbanken uten kodebrikken, så lenge de har mobiltelefonen tilgjengelig.

Det gjøres ved at identifikasjon og signering implenteres i mobiltelefonens SIM-kort.

Kun Telenor

Foreløpig er det kun DnBNOR og Skandiabankens kunder med Telenor-abonnement som får tilbudet, gjennom en løsning utviklet av bankene i samarbeid med Telenor.

– Samarbeidet mellom banknæringen og Telenor har vært banebrytende og er blitt lagt merke til også utenfor landets grenser, fordi samarbeid mellom bank- og telekombransjene har vist seg krevende å få til i praksis, sier administrerende direktør Arne Skauge i Finansnæringens Hovedorganisasjon (FNH) i en pressemelding.

Kostnadseffektivt

Han mener BankID på mobilen tar utviklingen av mobiltelefonen som distribusjonskanal og betalingsverktøy et langt steg videre.

– Dette bidrar til at den norske banknæringen beholder posisjonen som ledende i verden når det gjelder å ta i bruk moderne og kostnadseffektive løsninger, sier Skauge.

Sikkert

BankID Samarbeidet håper at BankID skal kunne brukes andre steder enn i banksammenheng i fremtiden, for eksempel som identifikasjon i budrunder på bolig og lading av kontantkort.

Telenor-leder Ragnar Kårhus tror BankID på mobilen gir norske mobilabonnenter en enklere hverdag.

– Samtidig er Telenor svært opptatt av sikkerhet for våre kunder, og det er med stolthet vi nå presenterer en ikke bare enkel, men også sikker tjeneste, sier Kårhus.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.