Klargjør fergeleiene i Flekkefjord for el-ferger

Agder fylkeskommune skal oppgradere 3 fergekaier i Flekkefjord i forbindelse med omlegging til nye elektriske ferger.

Jarle SkoglundJarle SkoglundJournalist
12. feb. 2021 - 15:03

Konkurransegrunnlaget er nå lagt ut og vi venter på anbud fra entreprenører, melder Agder fylkeskommune.

Ferjeleiene som er tilknyttet Hidrasambandet og Andabeløysambandet har lenge hatt et behov for modernisering og utbedring i følge med oppdaterte krav til materiell, samt som følge av lang tids bruk. Samtidig er det vedtatt å elektrifisere sambandene, noe som krever ytterligere tilpasninger av ferjeleiene for å kunne opprettholde trafikk og regularitet. 

Ferjekaiene vil bli oppgradert til dagens standard, og forlenget der det er krav om dette. I tillegg vil det bli etablert sidestøtter, dykdalber, ved flere av ferjeleiene, slik at de blir tryggere og enklere å trafikkere, samt redusere ferjenes energibruk ved landligge. 

Artikkelen fortsetter etter annonsen
annonsørinnhold
GK
Ambisiøs renovering midt i Trondheim

Prosjektet ble vedtatt sendt ut på anbud av fylkestinget 16.juni 2020. Bestillingen i vedtaket var gjennomføring av anbudsgrunnlaget for et mellomalternativ for omfanget av oppgraderingen, anslått til 41 mill. kr.

Konkurransegrunnlaget er nå lagt ut og vi venter på anbud fra entreprenører. Det er forventet en oppstart på prosjektet like etter påske med en ferdigstillelse til høsten 2021.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.