BYGG

Klarer ikke svare

For mange driftsproblemer fra dag til dag gjør at Jernbaneverket ikke kan tenke fremover, ifølge et brev til Samferdselsdepartementet.
For mange driftsproblemer fra dag til dag gjør at Jernbaneverket ikke kan tenke fremover, ifølge et brev til Samferdselsdepartementet. Bilde: Espen Zachariassen
7. feb. 2010 - 12:10

Samferdselsdepartementet spør om togkaoset rundt Oslo kan bli løst raskere hvis flere strekninger blir stengt for vedlikehold i år. Jernbaneverket har ikke folk til å svare på spørsmålet.

For opptatt

De som kunne ha svart på departementets spørsmål, er isteden opptatte med å løse akutte driftsproblemer.

«Under henvisning til den senere tids utfordringer med nettopp jernbanens driftsstabilitet, har flere av de av Jernbaneverkets medarbeidere som har vært engasjert i besvarelsen av departementets brev, i stedet måtte prioritere arbeidet med å løse jernbanens driftsproblemer fra dag til dag», skriver trafikkdirektør Arne Habberstad i et svarbrev til departementet.

Habberstad ber om å få vente til 1. mars med å svare på departementets spørsmål.

Utålmodig

Henvendelsen fra departementet har en utålmodig tone. Brevet er en oppfølging av en bestilling departementet sendte 10. november i fjor. Departementet understreker at de er opptatt av at «en varig bedret driftsstabilitet innen jernbanen i Norge generelt og i Oslo spesielt raskest mulig kommer på plass.»

Departementet ber Jernbaneverket vurdere om enda flere stengninger i løpet av 2010 kan gi den ønskede driftsstabiliteten raskere.

Informasjon

«Jernbaneverket må klarlegge og avveie fordeler og ulemper både for togselskapene og jernbanens brukere», heter det i brevet.

Departementet understreker også at det er meget viktig at passasjerene blir godt informert om stengningene. Det er ifølge departementet også viktig at Jernbaneverket og togselskapene formidler årsaken til stengningene og de positive effektene som kommer ut av vedlikeholdet.

Får utsettelse

Departementet aksepterer at Jernbaneverket ikke er i stand til å svare på spørsmålene innen 1. mars. Men departementet er ikke begeistret over at Jernbaneverket venter tett opp til den opprinnelige svarfristen med å be om mer tid.

«For framtidige tilfeller er det ønskelig om det bes om utsettelse tidligere», heter det i vedtaket der fristen til å svare settes til 1. mars. (©NTB)

Les mer om:
Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.